IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El govern central demana a Nissan que allargui el tancament fins al desembre de 2021

L'objectiu és donar marge per trobar alternatives per mantenir l'ocupació en aquestes fàbriques

L'emblema de Nissan a la planta de la Zona Franca de Barcelona
El govern central demana a Nissan que allargui el tancament fins al desembre de 2021 | acn

El govern espanyol ha tornat a reclamar a Nissan que ajorni el tancament de les plantes de la Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, i aquesta vegada, ha insistit que és necessari prorrogar la decisió «com a mínim fins al desembre del 2021» per donar marge per trobar alternatives per mantenir l'ocupació en aquestes fàbriques, segons han explicat fonts del ministeri d'Indústria.

La direcció de Nissan i el comitè d'empresa s'ha reunit aquest dijous telemàticament amb representants del Ministeri d'Indústria i del Departament d'Empresa durant prop de tres hores per estudiar opcions de reindustrialització per unes instal·lacions que la multinacional japonesa va afirmar que volia tancar el desembre del 2020.

Treballadors i representants de l'automobilística estaven citats a dos quarts de deu del matí per participar en l'última reunió telemàtica del procés de consultes de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) amb mediadors del Departament de Treball. El comitè d'empresa s'ha desplaçat a la planta de la Zona Franca per seguir la trobada.

El govern demana que tanquin el desembre de 2021

A les 15.30 hores, direcció i plantilla han interromput la reunió per trobar-se amb el secretari general d'Indústria del govern espanyol, Raúl Blanco, i la directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Vilarroya. Durant aquesta segona reunió, el govern espanyol ha defensat que és necessari que l'empresa «doni un calendari raonable» i que tanqui com a mínim el desembre de 2021.

A més, ha afirmat que està «plenament disposat» a participar en la creació d'una mesa de treball per l'estudi de les possibles opcions de reindustrialització de les plantes de la multinacional japonesa a Catalunya. Un cop acabada la reunió, cap a les 18.00 hores, els treballadors i l'empresa han reprès la mediació sobre l'ERO que havien començat al matí i les negociacions encara duren.

A diferència d'anteriors ocasions, aquesta vegada els sindicats no han convocat una concentració a les portes de l'edifici on es fa la mediació com a mesura de prevenció de la Covid-19 davant la probabilitat que hi hagi algun «possible cas» de coronavirus entre la plantilla.

Al llarg de la setmana, l'automobilística ha proposat ajornar el tancament el juny del 2021 i fins i tot «més enllà» a canvi de reprendre la producció, parada des de principis de maig per la vaga indefinida de la plantilla. L'acord inclou «gestionar l'excedent de personal» per les baixes càrregues de feina previstes, estudiar alternatives de recol·locació i establir una mesa de treball per sobre la reindustrialització.

Els sindicats han continuat reclamant que es construeixi un clima de diàleg sense l'amenaça d'acomiadaments imminents i, per tant, es retiri l'ERO.


Comentaris

envia el comentari