El Govern assegura que no es preveu cap modificació sobre el confinament municipal en aquest pont

Miquel Sàmper ha assegurat que el confinament municipal es mantindrà vigent fins el dilluns 7 de desembre

La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant
Salut iniciarà el pròxim dijous un cribratge massiu també a la ciutat de Salt | cedida

El Govern no farà excepcions. El conseller d'Interior, Miquel Sàmper, ha assegurat aquest migdia que el confinament perimetral municipal seguirà vigent, almenys, fins passat el pont de la Puríssima. «El confinament dura fins dilluns 7 a les 6 del matí», ha relatat Sàmper. En aquest sentit, el conseller d'Interior preveu que dijous es produeixi «una sortida important» de ciutadans cap a segones residències», incrementant-se el volum de mobilitat respecte dels darrers caps de setmana.

En aquest sentit, però, ha recordat que aquells que es traslladin dijous «el confinament perimetral de cap de setmana el tindran al lloc on estiguin», motiu pel qual ha demanat que «el grau de confinament municipal es compleixi igualment». 

En la mateixa roda de premsa, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha aclarit també que la voluntat del Govern és que en tres setmanes comenci a haver-hi tests a les farmàcies de Catalunya. «Esperem que en tres setmanes hi pugui haver els kits d'automostra a les farmàcies per a les persones entre 50 i 69 anys», ha dit. 

Comarques catalanes demanen que el confinament passi a ser comarcal abans del pont

Les paraules de Miquel Sàmper arriben el mateix dia que el diari 'Ara', ha avançat que 16 consells comarcals de Catalunya havien demanat al Govern que el confinament municipal de cap de setmana es convertís en comarcal abans del pont de la Puríssima, per tal de donar oxigen al comerç i a la restauració, ja que amb els veïns del mateix municipi no els hi surten els comptes. 

En aquest sentint, l'objectiu d'aquesta petició és que les mesures restrictives s'ajustin a la realitat de cada territori, molt diferent, asseguren, del que es viu a l'àrea metropolitana de Barcelona. En aquest sentit, el president del Consell Comarcal del Segrià i alcalde de Maials, David Masot, ha manifestat que «com que la gent no pot sortir del municipi, què fa? Compra a través de companyies com Amazon perquè l'hi portin a casa. Aquestes empreses estan fent l'agost i les del territori ho estan passant molt malament». 

Així mateix, fa deu dies, restaurants de pobles petits van demanar que les restriccions de cap de setmana fossin d'àmbit comarcal, perquè les mesures actuals, que limiten la mobilitat entre divendres i diumenge a l'àmbit municipal, no els feia rendible tornar a aixecar la persiana.


Comentaris

envia el comentari