Última hora: El Govern confirma si Catalunya canviarà de fase o no el pròxim dilluns

Ho ha explicat la portaveu del Govern, Meritxell Budó

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
Budó ha anunciat que Catalunya no avançarà de fase el proper 14 de desembre. | Cedida

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat aquest dimecres després de la reunió del Consell Executiu que no s'anunciarà cap canvi de tram per al proper dilluns, 14 de desembre. D'aquesta forma, caldrà esperar com a mínim al dia 21 de desembre per saber si Catalunya avança a la fase 2 de la desescalada o continua en la fase 1, en què es troba des del 23 de novembre.

La fi dels confinaments de cap de setmana arribarà, com a molt aviat, la setmana de Reis

En els darrers dies s'havia especulat amb la possibilitat que el pas a la fase 2 es pogués produir de cara al 14 de desembre, però els indicadors epidemiològics semblen contraindicar-ho i el Govern esperarà, almenys, al dia 21 de desembre. Això situa, com a molt aviat, el pas a la fase 3 (fi dels confinaments municipals o comarcals de cap de setmana) el 4 de gener, i el pas a la fase 4 per al proper 18 de gener.

Amb tot, es tracta de terminis que poden variar amb facilitat: d'entrada, caldrà veure si la transició a la fase 2 es fa, efectivament, el dia 21 de desembre o s'acaba endarrerint amb els consegüents retards de les altres fases. La consellera Budó ja ha advertit que «no es preveu passar a la fase 2 amb immediatesa».

Es valora l'obertura dels centres comercials

De la mateixa manera que la consellera Meritxell Budó ha deixat clar que no hi haurà un pas imminent a la fase 2 del pla de desescalada, també ha reconegut que està sobre la taula la possibilitat de reobrir els centres comercials un cop s'ha deixat enrere el pont de la Puríssima. Així doncs, aquest dijous es reunirà el Procicat i podria valorar la decisió d'aquesta reobertura abans de passar a la fase 2 davant de la imminència de la campanya comercial de Nadal.

De la mateixa manera, la portaveu del Govern ha demanat a la ciutadania que s'eviti anar de compres en grup i ha demanat fer-ho de manera individual o en parelles com a màxim.


Comentaris

envia el comentari