Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta

El Govern ho confirma: permès trencar el confinament municipal per anar a votar el 14-F

Budó afirma que no es recorrerà la sentència sobre el 14-F per no posar «impediments ni incertesa» a la data electoral
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, en roda de premsa amb fons blau i mascareta
El Govern ha confirmat que es podrà trencar el confinament municipal per anar a votar durant la jornada electoral del 14-F. | Cedida

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha confirmat aquest dimarts que es podrà trencar el confinament municipal durant la jornada electoral per anar a votar al col·legi electoral a les persones que es trobin en un municipi diferent d'on estan empadronades. En aquest sentit, Budó ha assegurat que es tracta de situacions que «no són molt generalitzades», alhora que ha defensat que el dret a vot s'ha de poder garantir.

Així, encara que es mantingui el confinament municipal el 14 de febrer, tothom podrà exercir el seu dret a vot, encara que estigui censat en un domicili diferent del que resideix habitualment. La consellera de Presidència ha explicat que anar a exercir el dret a vot serà una excepció al confinament municipal com ho és anar a treballar, a estudiar o al metge.

El Govern no recorrerà la decisió del TSJC de mantenir les eleccions el 14-F

El Govern ha assegurat que no està sobre la taula presentar un recurs contra la sentència del TSJC que manté les eleccions per al 14 de febrer. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha dit que no es posarà «cap impediment ni incertesa» a la data electoral. «Les eleccions seran el 14-F», ha insistit.

En aquest sentit, ha explicat que els serveis jurídics estan analitzant el contingut de la sentència després que aquest dilluns el TSJC hagi fet públics els arguments per mantenir les eleccions el 14-F. Tot i que l'Executiu català no hi està d'acord, no té intenció de presentar recurs. I és que a pocs dies de les eleccions no vol generar més incertesa sobre la data de les eleccions.

En aquest context, Budó ha garantit que el Govern ha treballat perquè les eleccions es puguin fer el 14 de febrer amb «totes les garanties democràtiques i totes les garanties sanitàries i d'higiene possibles». Segons la consellera, tothom podrà anar a votar sigui quina sigui la seva situació i ha recordat que la via per sol·licitar el vot per correu continua oberta fins al 5 de febrer.