El Govern confirma que el personal educatiu començarà a vacunar-se aquesta setmana

Rebran la vacuna d'AstraZeneca i s'administrarà a personal d'escoles i instituts de fins a 55 anys

Meritxell Budó i Pere Aragonès, en una imatge d'arxiu.
El Govern confirma que la vacuna d'AstraZeneca arribarà a escoles i instituts | acn

Tot el personal educatiu de fins a 55 anys començarà a rebre la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19 aquesta setmana, segons ha informat TV3 i han confirmat fonts del Govern. Tots ells rebran un SMS i podran apuntar-se a una pàgina web perquè se'ls administri la vacuna d'AstraZeneca. Aquest col·lectiu s'afegeix a d'altres que ja l'estan rebent, com ara els farmacèutics, els funcionaris de presons o els cossos de seguretat i emergències.

Cal recordar, però, que al llarg de la passada setmana una gran quantitat de Mossos d'Esquadra (a qui se'ls va aplicar la vacuna d'AstraZeneca) van haver de demanar la baixa pels marejos i efectes secundaris del vaccí. En pocs dies començarà també la vacunació de persones de més de 80 anys que no viuen en residències i grans dependents.

Arriba a Espanya una quarta vacuna contra la Covid-19

Actualment, a l'estat, s'estan administrant tres tipus de vacuna diferents per combatre el coronavirus. Estem parlant de les que fabriquen Pfizer, Moderna i AstraZeneca -tot i que aquesta última només s'està posant a persones menors de 55 anys-. Tot i que el ritme de vacunació es manté sense presses, però sense pauses, sembla difícil que el govern espanyol pugui complir l'objectiu de tenir el 70% de la població vacunada. Almenys, si continua la tendència actual, ja que en prou feines arriben mig milió de dosis setmanals a l'estat.

Tot i això, en les pròximes setmanes la campanya de vacunació Contra la covid-19 al nostre país podria viure un nou impuls. Està previst que no es trigui a aprovar la vacuna de Janssen, propietat de Johnson & Johnson, que aportaria una important novetat respecte a les altres tres que ja són presents al nostre país. I és que serà la primera per a la qual només serà necessari administrar una sola dosi.

S'espera que aquesta vacuna, que serà la quarta que arriba al nostre país, sigui aprovada per l'Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) el pròxim 8 de març. A partir d'aquí, el més probable, com ha passat amb la resta de vacunes, és que la logística per a la seva distribució s'activi de manera immediata i que a mitjans de març es pugui incorporar al calendari de vacunació. Després de l'acord signat entre la farmacèutica i la Unió Europea, es calcula que Espanya rebrà aproximadament uns 40 milions de dosis.  


Comentaris

envia el comentari