Discover Alba Vergés

El Govern prorroga restriccions i confirma data d'obertura de bars i restaurants de nit

Aquest dilluns entren en vigor petits canvis, com el límit en l'horari dels parcs infantils

Aire fresc per a hostaleria i, de rebot, per a tots els catalans i catalanes, d'aquí a ben poc, si la pandèmia no capgira dades. El Govern preveu que la restauració reobri els vespres el pròxim 10 de maig per servir sopars fins a les 23.00 hores de la nit, un cop decaigui el decret d'estat d'alarma vigent. Ho podrà fer, a més, tant a l'interior com a l'exterior dels establiments. De moment, recordem, només ho pot fer fins a les 17.00 hores de la tarda. 

predef]catalunya-diari-625[/predef]

Pròrroga de les actuals restriccions fins al 9 de maig, amb canvis

Així doncs, el Govern ha confirmat finalment aquest migdia de divendres en roda de premsa una pròrroga de les restriccions actuals a Catalunya fins al pròxim 9 de maig, dia en què finalitza l'últim estat d'alarma decretat pel govern de Pedro Sánchez. A partir de llavors, si l'avenç de la pandèmia ho permet i no dona sorpreses i la vacunació avança segons el previst, començarà aquesta reobertura de la restauració. De totes maneres, fonts de l'Executiu català ja ho havien avançat a RAC1 a primera hora del matí

Petits canvis en les restriccions aquest pròxim dilluns

Tot i que inicialment s'havia obert la porta des del Govern català a plantejar aquesta mesura ja de cara a aquest mateix dilluns, finalment s'ha decidit esperar uns dies més, a l'espera de com evolucionen els indicadors de la Covid-19. El mateix ha passat aquest divendres amb la reobertura dels parcs d'atraccions. Tot i que en un primer moment s'ha dit que podrien tornar a obrir portes el pròxim dilluns 3 de maig, finalment ho faran també un cop finalitzat l'estat d'alarma, amb el 30% d'aforament.

Pel que fa a la resolució que entra en vigor aquest dilluns, només introdueix canvis menors, com ara l'eliminació del topall de les 20 hores en l'horari dels parcs infantils. A més, es permetran les assemblees esportives amb un 50% de l'aforament, amb una limitació de 500 persones en condicions normals o 1.000 si hi ha ventilació forçada.

Ara caldrà esperar que les dades i indicadors continuïn permetent que Catalunya respiri cada vegada una mica més, tenint en compte que el criteri del PROCICAT a l'hora de prendre decisions es basa, sobretot, en l'anàlisi de la situació sanitària. Alba Vergés, consellera de Salut, ha volgut finalitzar la seva intervenció, com moltes altres vegades, recordant que l'optimisme que es desprèn d'aquesta desescalada que afronta Catalunya no ha de substituir en cap cas la precaució que els ciutadans i ciutadanes han de mantenir perquè finalment s'acabi guanyant la batalla contra la pandèmia