Imatge del pavelló Joan Ortoll de Calafell, convertit en centre de vacunació

El Govern crida una nova franja d'edat per rebre la segona dosi la setmana que ve

Les persones d'entre 60 i 69 anys ja poden demanar cita per rebre la segona dosi d'AstraZeneca

La campanya de vacunació contra la Covid-19 a Catalunya continua en marxa. De mica en mica, va augmentant el percentatge de població vacunada. I aquest divendres el Govern ha anunciat un nou sector de la població que podrà rebre vaccins la setmana que ve.

Estem parlant de la gent d'entre 60 i 69 anys, que la setmana que ve podran rebre la segona dosi d'AstraZeneca que els correspon.

Tot a punt per vacunar amb la segona dosi la població d'entre 60 i 69 anys

El Departament de Salut ha anunciat que començarà a administrar la segona dosi d'AstraZeneca a les persones d'entre 60 i 69 anys a partir de mitjans de la setmana que ve. El Departament ho ha anunciat aquest divendres a la tarda.

Es tracta dels ciutadans nascuts entre el 1961 i el 1952 que fa quasi tres mesos que van rebre la primera dosi. Salut assegura que disposa de suficients dosi d'AstraZeneca per cobrir aquest tram de la vacunació.

Les persones dins d'aquest grup d'edat podran demanar cita a través de la pàgina web vacunacovidsalut.cat. La secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja va assenyalar aquest dijous que les primeres persones d'entre 60 i 69 anys ja els tocava rebre la segona dosi. I és que per això s'ha considerat l'interval òptim per a la immunitat.

En qualsevol cas, la secretària de Salut Pública va exposar que fins ara es buscava vacunar amb segona dosi al voltant de la setmana 12, per arribar a més població. Ara, però, l'estratègia ha canviat.

I és que des de Salut intentaran avançar-la cap a la setmana 10, per a més protecció davant de la variant Delta, que s'escapa de forma parcial, sobretot amb primera dosi.