Fotomuntatge d'unes espelmes amb Rocío Caíz i les germanes Anna i Olivia

Anna, Olivia i Rocío: 3 víctimes més del masclisme en un mes negre a Espanya

La troballa del cos d'Olivia i la confessió del crim de Rocío commocionen Espanya en les últimes hores

Tomás Gimeno va desaparèixer amb les seves filles el 27 d'abril. Dijous va aparèixer el cos d'una d'elles en el fons de la mar i busquen el de la segona. Tot ho va fer per venjar-se de Beatriz, la seva ex, que havia refet la seva vida al costat d'un altre home bastant més gran.

Alhora que saltava la notícia sobre la troballa, es coneixia una altra desgràcia. L'ex de Rocío Caíz, de 17 anys i desapareguda a Espanya el 3 de juny, es va lliurar a la policia dijous a la tarda i va confessar haver-la matat i esquarterat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Han sigut 12 hores d'horror a Espanya. Tot el país segueix consternat per la troballa del cos d'Olivia, de només 6 anys, i per la mort de Rocío, mare d'un nadó de quatre mesos. Els seus noms s'afegeixen a la llista de víctimes de violència de gènere.

El ministeri d'Igualtat ha confirmat que Rocío Caíz és la víctima número 18. Queda per confirmar les circumstàncies de la mort d'Olivia, de manera que encara no ha estat comptabilitzada en l'estadística. El mateix amb Anna, ja que el cos encara no s'ha trobat.

Amb aquestes noves morts, 2021 és ja oficialment un any negre en la violència de gènere, i això que només portem la meitat. Espanya ha experimentat un preocupant repunt de morts pel masclisme en l'últim mes.

Fins al dilluns 17 de maig havien mort a Espanya 10 dones per la violència masclista. Tan sols en menys d'un mes han mort 8 dones més. Un fet que els experts creuen que la fi de l'estat d'alarma pot estar darrere d'aquesta escalada d'assassinats.

Els maltractadors senten que sense el confinament perden el control sobre les seves parelles. Tanmateix, no cal descartar tampoc un 'efecte crida'. L'any 2020 van morir 43 dones a mans de les seves parelles, set d'elles en el mes de gener.

Maig, el mes més negre en any i mig

Warda va morir la matinada de diumenge al dilluns, 17 de maig de 2018, juntament amb el seu fill Mohammed, de set anys. Des de 2015 es compten els menors com a víctimes de violència de gènere. D'aquesta manera, Anna i Olivia formarien part de l'estadística.

Des de Warda fins a Rocío Caíz han mort set dones més a mans de les seves parelles. Maig serà el mes més negre de la violència masclista des de gener de 2020, amb set víctimes. Aquestes són les dones assassinades en l'últim mes.

  • 18 de maig: Betty, 52 anys, Creixell (Tarragona)
  • 18 de maig: Lucia, 42 anys, Corbera de Llobregat (Barcelona)
  • 20 de maig: Maria Teresa, 48 anys, Pola de Laviana (Astúries)
  • 23 de maig: Katty, 35 anys, Saragossa
  • 29 de maig: Nicoleta Clara, 41 anys, Alovera (Guadalajara)
  • 3 de juny: Alla Bukancova, 48 anys, Porqueres (Girona)
  • 6 de juny: Katherine, 59 anys, Pozuelo de Alarcón (Madrid)