El Govern fa una crida urgent perquè professionals sanitaris d'arreu de Catalunya donin suport a Lleida

Aquest dilluns s'han detectat nous casos de coronavirus en una altra residència de la comarca

Imatge d'arxiu d'uns professionals sanitaris de l'Hospital Clínic de Barcelona
Un equip de la regió sanitària del Pirineu baixarà aquest dimarts al Segrià | ACN

El Departament de Salut ha fet una crida perquè professionals sanitaris d'arreu de Catalunya es desplacin a Lleida per donar suport a l'emergència sanitària. La crida es va fer aquest dissabte 4 de juliol i, segons la gerent dels Serveis Territorials de Salut a Lleida, Divina Farreny, encara no hi ha dades de quants professionals s'hi han ofert voluntàriament.

De moment, ha dit, un equip de la regió sanitària del Pirineu baixarà aquest dimarts al Segrià amb l'objectiu de fer testos a professionals i usuaris de totes les residències del Segrià. De moment, aquest dilluns s'han detectat nous casos de coronavirus en una altra residència de la comarca, que se suma als contagis ja controlats al centre privat Castrillón.

 

El personal sanitari de l'hospital de Lleida, entre la inquietud i la indignació

Sensació d’inquietud i indignació entre el personal sanitari de l’hospital universitari Arnau de Vilanova de Lleida davant el rebrot aparegut de coronavirus que ha obligat a confinar la comarca del Segrià. Segons detalla La Vanguardia, la plantilla del centre hospitalari té por que l’augment de pacients pugui afectar a la disponibilitat de vacances, que han començat aquest mes i han d’acabar abans de setembre segons les instruccions de Salut, tenint en compte la possibilitat d’una segona onada a la tardor. A més, denuncien que hi ha manca de personal en diverses àrees de l’hospital, com ara urgències.

Els treballadors es pregunten si la situació serà semblant a la de març o abril i lamenten que abans si que van tenir reforços però ara mateix el centre té els mateixos efectius que abans del 15 de març i amb la plantilla desitjant fer vacances. Durant les primeres setmanes de confinament, es van habilitar totes les plantes, excepte dues, per a ingressats amb símptomes i es va reforçar la plantilla amb treballadors d’assistència primària.

«La manca de professionals fixes és un problema històric d’urgències, per exemple. Els torns de vacances es cobriran amb personal contractat eventualment que ja ha estat trucat per feines de substitució, però no podem saber si serà suficient», expliquen treballadors de l’Arnau Vilanova.

❗Notícia en ampliació. La redacció de Catalunya Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@catalunyadiari.com, per Facebook a catalunyadiari, per Twitter a @catalunyadiari o per WhatsApp o Telegram al : +34 629 74 76 77.


Comentaris

envia el comentari