El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, amb una senyera darrere

El Govern decidirà si flexibilitza les restriccions anti-Covid vigents abans de divendres

La portaveu Meritxell Budó garanteix que la restauració no romandrà tancada «ni un dia més del necessari»

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que l'Executiu català decidirà «entre dimecres i divendres» —de la mà del Procicat— si flexibilitza o manté les restriccions per contenir la Covid-19. Budó ha assenyalat que totes les mesures que està decretant el Govern, així com la seva durada, venen avalades «per la recomanació de les autoritats sanitàries, i així seguirà sent».

En aquest sentit, i davant l'especial preocupació pel tancament dels establiments de restauració, la consellera ha afirmat que «si hi ha una possibilitat de començar a flexibilitzar les mesures, s'estudiarà i es decidirà». Tot i això, ha remarcat que «el que està clar és que ha de ser una flexibilització lenta, però treballem perquè no s'allargui la situació ni un dia més del necessari».

El Procicat valorarà la situació i el Govern decidirà

En roda de premsa telemàtica posterior al Consell Executiu aquest dimarts, la portaveu del Govern ha assegurat que les mesures aprovades des del 15 d'octubre, això com les addicionals, estan funcionant, però ha alertat que encara s'està en una situació preocupant i hi ha risc que «les xifres es disparin en qualsevol moment». Per això, ha explicat que el Procicat analitzarà les dades epidemiològiques registrades fins al moment per a valorar si les restriccions imposades a diferents sectors i a la població han de mantenir-se.

La valoració del Procicat es traslladarà al Govern, que serà el que decidirà en funció del que recomanin les autoritats sanitàries. «Si hi ha alguna possibilitat de començar a flexibilitzar alguna mesura, s'estudiarà», ha subratllat Budó, alhora que ha assegurat que són conscients de l'afectació i les dificultats que comporten les restriccions per a molts sectors.

Meritxell Budó no ha volgut comparar la situació de Catalunya i la Comunitat de Madrid, assegurant que les mesures antic-Covid de la Generalitat «no són tan diferents de les que s'han pres en la majoria de països d'Europa». Així mateix, sobre l'anunci del ministre de Sanitat, Salvador Illa, de l'arribada a Espanya de 20 milions de dosis de la vacuna de Pfizer, la consellera de Presidència ha assegurat desconèixer les dades i que des de la Conselleria de Salut es podran donar més detalls sobre aquest tema.