YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern defensa que les restriccions actuals a Catalunya ja són «molt dràstiques»

Budó ha defensat la decisió del Procicat de mantenir les restriccions actuals per a la Nit de Cap d'Any

Meritxell Budó, consellera de Presidència, en una roda de premsa, 14/07/2020
Budó ha defensat les mesures restrictives actuals de cara a la Nit de Cap d'Any | Catalunya Diari

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha defensat aquest dimarts que el Procicat hagi decidit mantenir les restriccions de cara a la Nit de cap d'any, ja que considera que les mesures que la Generalitat té aplicades actualment per a fer front a la crisi sanitària del coronavirus ja són «molt dràstiques».

Ho ha dit en roda de premsa telemàtica després del Consell Executiu, en ser preguntada per les crítiques d'experts que consideren que s'haurien de restringir més les mesures, com avançar el toc de queda de la Nit de cap d'any.

Budó ha sostingut que Catalunya és la comunitat autònoma amb les mesures més restrictives i ha afirmat que el Procicat és l'autoritat competent per a prendre aquesta decisió i ha considerat que «són suficients per a afrontar la nit de cap d'any».

«Mesures estrictes i restrictives, sempre que s'han de prendre, el Procicat les aconsella i es prenen. Jo vull recordar com són d'estrictes les mesures que en aquest moment tenim vigents i que ho són molt més que en qualsevol territori de la resta de l'Estat espanyol», ha subratllat.

En aquest sentit, ha repassat totes les restriccions que hi ha vigents i ha recordat que es permeten reunions de 10 persones però han de ser de dues bombolles diferents: «Això vol dir que tres amics de tres bombolles diferents no es poden reunir la nit de cap d'any».

També ha reiterat que per a prendre aquestes decisions en el Procicat participen experts de la Conselleria de Salut i «ocasionalment també es fan consultes a experts externs de la comunitat científica», encara que no ha concretat els noms.

Avaluació permanent de les dades epidemiològiques

En ser preguntada sobre si es plantegen modificar les mesures, la portaveu de l'Executiu català ha contestat que no vol «ni avançar ni especular els diferents escenaris» i ha insistit que el Govern i el Procicat avaluen permanentment les dades epidemiològiques.

Així, ha assenyalat que aquest dimecres el Procicat tornarà a reunir-se i analitzarà si és necessari o no modificar les restriccions: «Si cal fer un canvi de mesures perquè les dades així ho indiquen s'avaluarà en el Procicat».

Budó ha reconegut que les dades no indiquen una bona evolució de la crisi sanitària: «No anem a millor», però ha dit que encara cal esperar als pròxims dies per a veure si aquesta tendència es consolida.

Interromput el calendari de vacunació

També ha explicat que el calendari de vacunació s'ha interromput un dia pel «problema logístic» de la distribució a nivell europeu, però ha assegurat que les dosis que havien d'arribar el dilluns ja han arribat aquest dimarts i estan en el Banc de Sang i Teixits.

En finalitzar la roda de premsa després de l'últim Consell Executiu d'aquest 2020, ha desitjat un bon any i ha fet una crida a la responsabilitat perquè la Nit de cap d'any no provoqui que es «disparin» les dades de la pandèmia.

Així mateix, ha confiat que 2021 serà molt millor que 2020 i que la vacuna és l'esperança per a començar a superar la pandèmia: «Desitjar-los a tots que 2021 sigui molt millor que aquest 2020. Ens ho mereixem, ens ho hem guanyat com a societat i estic segura que serà així».


Comentaris

envia el comentari