El Govern demana a la ciutadania que es quedi a casa i no surti de pont aquest dijous

Fins a les deu del matí, el trànsit de sortida de Barcelona s'ha incrementat un 3%

Un control de la Guàrdia Urbana de Barcelona a la Ronda Litoral per comprovar que els conductors no surtin del municipi sense causa justificada. 31 d’octubre.
La incidència del coronavirus a Catalunya ha tornat a incrementar-se aquest dijous, situant-se la velocitat de transmissió en 0,92. | ACN

El Departament d'Interior de la Generalitat ha demanat a la ciutadania que es quedi a casa i que no surti de pont aquest dijous per aprofitar el pont de la Puríssima. La crida l'ha fet la secretària general d'Interior, Elisabet Abad, durant una roda de premsa amb la consellera de Salut, Alba Vergés, en què s'ha anunciat que l'increment sobtat dels indicadors de la pandèmia obliguen a mantenir Catalunya en el tram 1. Abad, que ha substituït en la compareixença el conseller Samper, ha insistit en la necessitat de reduir la mobilitat per tal de frenar la transmissió del coronavirus. Fins a les 10 d'aquest matí, el trànsit de sortida de Barcelona s'ha incrementat un 3% respecte a la passada setmana, ha dit, tot i que ha matisat que la mobilitat de llarg recorregut ha caigut.

La demanda del Departament d'Interior arriba després que s'hagi anunciat que el Procicat ha descartat que Catalunya avanci al tram 2 del procés de desescalada que estava previst pel pròxim dilluns. Segons les dades del Departament de Salut d'aquest dijous, el risc de rebrot s'ha incrementat fins als 217 punts, mentre que la velocitat de transmissió del virus (Rt) ha tornat a créixer, situant-se en 0,92, per sobre del llindar de 0,90 que havia fixat el Govern.

Així, Catalunya es mantindrà 15 dies més en el tram 1 del procés de desescalada, quan es tornaran a revisar les dades i es decidirà si s'avança al tram 2 o no.

El confinament municipal de cap de setmana, vigent fins al 20 de desembre

La decisió del Procicat de mantenir Catalunya en el tram 1 del procés de reobertura provoca que el confinament municipal de cap de setmana es mantingui vivent, com a mínim, fins al pròxim 20 de desembre. Així, entre el divendres a les sis del matí i fins dilluns a les sis del matí la mobilitat entre municipis seguirà restringida, excepte motiu justificat.


Comentaris

envia el comentari