Equip mèdic revisant la temperatura corporal dels passatgers que arriben a l'aeroport de Bratislava

El Govern mobilitza metges recentment titulats, jubilats i estudiants d'últim any

La consellera Alba Vergés ha avisat que «fins i tot en el millor dels escenaris» serà necessari concentrar i maximitzar la força professional

El Govern  ha anunciat aquest dijous, 19 de març, que mobilitzarà a metges titulats l'any passat, recuperarà a metges jubilats menors de 70 anys i mobilitzarà estudiants de l'últim any de Medicina, ha explicat en roda de premsa telemàtica aquest dijous, la consellera de Salut  de la Generalitat, Alba Vergés. Ha avisat que el sistema sanitari català ha de fer front en les pròximes setmanes a una «escalada que tensionará enormement les organitzacions i professionals que treballen».

Així mateix, la consellera ha avisat que «fins i tot en el millor dels escenaris» serà necessari concentrar i maximitzar la força professional.

Vaticinen un col·lapse sanitari

El Govern de Torra  preveu que el sistema sanitari català pateixi un col·lapse  la pròxima setmana. No obstant això, tal com ha advertit la consellera de Presidència i portaveu de l'Executiu, Meritxell Budó, aquest cap de setmana Catalunya entrarà en una situació d'«estrès màxim». Budó ha assegurat que, per pal·liar aquesta problemàtica, el govern espanyol haurà de prendre «mesures dràstiques» que incloguin el confinament total de Catalunya.