YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern descarta, ara com ara, ampliar els horaris de bars i restaurants per sopar

La consellera de Presidència, Meritxell Budó, assegura en una entrevista a Catalunya Ràdio que «la mesura haurà d'esperar uns dies més»

Una cambrera serveix un dinar a una parella al restaurant 'El racó' de la plaça Independència de Girona
Els bars i restaurants seguiran una setmana més sense poder oferir el servei de sopar. | ACN

El Govern descarta una ampliació imminent de l'horari de bars i restaurants per oferir el servei de sopar. Així ho ha assegurat la consellera de Presidència, Meritxell Budó, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què ha afirmat que «aquesta mesura haurà d'esperar uns dies més». Budó ha afegit que «tornem a estar en una pujada i la baixada a les UCI s'està produint molt més lent del que hauria de ser, hem incrementat una mica el percentatge de positivitat i hem de ser molt curosos».

Tot i que en els darrers dies diversos membres del Govern havien posat sobre la taula flexibilitzar aquesta mesura en bars i restaurants, el repunt dels indicadors epidemiològics a Catalunya ha provocat que, de moment, no hi hagi canvis. Així, els establiments de restauració catalans continuaran tenint un horari continuat entre les 7.30 i les 17 hores, sense poder oferir el servei de sopar.

L'horari del toc de queda també es manté

La consellera Meritxell Budó també ha explicat que el toc de queda, de moment, també es mantindrà igual, entre les deu de la nit i les sis del matí. En aquest sentit, Budó ha argumentat la decisió perquè «una cosa va vinculada a l'altra». Cal recordar que fa pocs dies, el conseller Miquel Sàmper avançava que el toc de queda encara estaria vigent durant uns mesos, tot i que obrir la porta al fet que comencés a les 23 o les 24 hores, lligat a l'ampliació d'horaris en els establiments d'hostaleria. El repunt de la pandèmia a Catalunya, però, ha obligat a retardar la presa de decisions en aquest sentit.

El Gremi de Restauració de Barcelona va demanar la passada setmana al Govern la recuperació de l'horari de tarda i nit als bars i restaurants per poder servir sopars i «recuperar una certa normalitat» en les hores de lleure. En aquest sentit, el sector tenia moltes esperances dipositades en la Setmana Santa, encara que hi ha dubtes que la mesura tiri endavant abans d'aquestes dates. 

D'altra banda, l'associació també denunciava que durant les últimes setmanes ha detectat «un auge molt preocupant» dels 'botellons' i va argumentar que «no té sentit mantenir les restriccions quan no s'és capaç de fer-les complir».


Comentaris

envia el comentari