La celebració d'una revetlla de Sant Joan

El Govern no descarta aplicar restriccions per Sant Joan per evitar incendis

El conseller d'Interior ha manifestat que les restriccions no serien generalitzades

L'elevada quantitat d'incendis actius a Catalunya podria comportar canvis i restriccions a les festes de Sant Joan, segons explica Joan Ignasi Elena, el conseller d'Interior.

Catalunya ha patit més de 60 incendis des de dimecres passat i la pirotècnia pròpia d'aquesta festivitat podria complicar encara més la tasca dels Bombers. Per aquest motiu, està sobre la taula la possibilitat d'aprovar certes restriccions per Sant Joan.

Tanmateix, Joan Ignasi Elena ha volgut deixat molt clar que aquestes restriccions no serien generalitzades, només s'aplicarien en determinats territoris. Amb la falta de confirmació encara, es comenta que la prohibició seria fer activitats amb foc a menys de 500 metres de qualsevol punt de vegetació. 

El conseller d'Interior ha assegurat que les mesures s'anunciaran entre dimarts i dimecres i que dependran del risc de la situació actual. No obstant això, es manté optimista, ja que espera que l'incendi d'Artesa de Segre, el que més preocupa actualment, es pugui estabilitzar avui mateix.

Les pluges podrien canviar la situació

Delort està a favor d'Elena, ja que tampoc creu en les mesures generalitzades. A més, confia que les previsions de pluges d'aquests dies es compleixin i això ajudi als Bombers a realitzar amb més facilitat la seva tasca. 

A més, ha afirmat que la situació és «molt millor» que la del cap de setmana respecte als incendis i ha apuntat que l'objectiu principal d'aquest dilluns és donar per estabilitzat el foc d'Artesa de Segre.

Una foguera de Sant Joan en una platja
Les mesures es confirmaran entre dimarts i dimecres | Catalunya Diari

També ha reconegut que això està costant d'aconseguir perquè hi ha hagut una simultaneïtat d'incendis que ha fet impossible atacar amb més contundència el d'Artesa. «Hauríem pogut abocar tota l'artilleria, però n'hem tingut molts», ha manifestat. En aquest sentit, ha dit que s'han viscut moments de «molta tensió».

De moment, s'haurà d'esperar per veure en quina mesura afecten les restriccions. Tanmateix, està a l'abast de tothom prendre mesures de seguretat per celebrar gaudir d'una revetlla segura.