La consellera de Salut, Alba Vergés, amb les mans aixecades, mascareta a la boca i els micròfons davant

El Govern descarta «ara com ara» el confinament domiciliari a Catalunya

La consellera Vergés afirma que ja es pot parlar de «desacceleració» de la pandèmia a tots els territoris catalans

El Govern descarta, ara com ara, demanar el confinament domiciliari a Catalunya. Ho ha dit aquest dilluns la consellera de Salut, Alba Vergés, en una compareixença de premsa en què ha afirmat que «comencen a fer efectes les mesures del 16 d'octubre, tot i que encara estem molt lluny de l'objectiu». Així mateix, també ha assenyalat que a Catalunya «ara no estaríem en la situació d'Astúries», que avui ha demanat al govern espanyol el confinament domiciliari.

La consellera Vergés ha afegit que ja es pot parlar de «desacceleració» de la pandèmia de coronavirus a tots els territoris de Catalunya, tot i que les xifres encara mostren «un volum de casos massa elevat», motiu pel qual «no podem estar contents, no ens podem relaxar». Així mateix, ha afegit que «necessitem poder incorporar més personal sanitari per ajudar en la lluita contra la pandèmia», motiu pel qual s'ha reprès la contractació d'estudiants de Medicina i Infermeria de darrer curs, alhora que s'ha ofert a sanitaris jubilats menors de 70 anys reincorporar-se al servei.

Tot i que les xifres conviden a cert optimisme, Vergés ha remarcat que «encara no es nota a la xarxa assistencial, ja que ara com ara el 83% dels llits de crítics estan ocupats, tot i haver ampliat la capacitat». Per la seva banda, el coordinador de la unitat de seguiment de la Covid, Jacobo Mendioroz, ha recordat que «tot i que no podem abaixar la guàrdia, els casos estan disminuint i és molt important reconèixer l'esforç de la ciutadania». Així mateix, Mendioroz ha afegit que «l'epidèmia no marxarà aviat, hem de seguir mantenint aquesta responsabilitat i prudència'

Les dades de la Covid-19 a Catalunya

Segons les dades que ha publicat aquest dilluns el Departament de Salut, el risc de rebrot ha baixat 54 punts en les últimes 24 hores a Catalunya i se situa en els 835. La velocitat de propagació, l'Rt, també cau nou centèsimes fins a l'1,12, mentre que la incidència a 14 dies s'ha incrementat lleugerament i se situa ara a 780. Segons l'informe de Salut, en les últimes 24 hores s'han registrat 3.545 nous casos confirmats per PCR o test d'antígens (TA), situant la xifra total des de l'inici de la pandèmia en 241.569.

La nota negativa, una jornada més, són les defuncions i les hospitalitzacions. En aquest sentit, s'ha informat de 66 noves morts, amb un total de 14.140 des del passat mes de maig. Pel que fa a la situació als hospitals catalans, hi ha 2.687 pacients ingressats per covid-19 (+160), 481 dels quals a l'UCI (+16).