El Govern es fa enrere: La notícia que han anunciat avui sobre el 9 de maig

L'executiu canvia d'opinió i finalment no tirarà endavant el nou decret que preparava

El Govern ha canviat d'opinió i no aprovarà el marc normatiu que, segons havia explicat, havia de permetre aplicar mesures extraordinàries com el toc de queda o confinaments perimetrals quan decaigui l'estat d'alarma, el 9 de maig. 

Fonts del Govern han explicat a l'ACN que no es preveu aprovar un nou decret i recorden que ja es va fer una modificació de la llei de salut pública de Catalunya per aplicar a l'estiu passat el confinament de la comarca del Segrià

Ara es tractava de reforçar el marc legal però finalment s'ha considerat que no cal. De fet, de totes maneres, les decisions que afecten drets fonamentals depenen de l'aval del TSJC quan ja no hi ha el paraigua de l'estat d'alarma.

No es mantindrà el toc de queda amb les dades actuals

Budó va avançar aquest dilluns que si es mantenen les actuals dades epidemiològiques no caldrà mantenir el toc de queda nocturn a partir del 9 de maig. Una decisió, però, que encara no s'ha pres en ferm. Caldrà veure també si es manté el confinament perimetral de Catalunya.

El vicepresident amb funcions de president, Pere Aragonès, compareixerà aquest dimarts juntament amb la consellera de la Presidència en la roda de premsa posterior al Consell Executiu. Tot i que inicialment estava previst que només comparegués Budó, a la nit el Govern va modificar la convocatòria afegint la presència d'Aragonès. 

En aquest sentit, cal recordar que el Consell Executiu tenia previst aprovar aquest dimarts un decret per poder prendre mesures excepcionals com el toc de queda o confinaments perimetrals a partir del 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma. 


Comentaris

envia el comentari