La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

El Govern destina 4 milions d'euros més als bars i restaurants de centres comercials

Aquests establiments fa mesos que romanen tancats en el marc de les mesures anti-Covid

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha autoritzat la transferència de 4 milions d'euros procedents dels Fons dels Fons Extraordinaris al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya del Departament d'Empresa per reforçar els ajuts directes als establiments de restauració que estan ubicats en centres, recintes i galeries comercials i que romanen tancats des del passat 7 de gener.

En aquest sentit, la portaveu del Govern i consellera de Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que «amb aquesta aportació de fons es dota econòmicament l’ampliació dels ajuts de 7.000 a 15.000 euros per establiment de restauració afectat, que es va publicar al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya el 8 d’abril». El pagament d'aquests ajuts es començarà a fer durant els pròxims dies.

Segons ha afegit Budó, els beneficiaris d'aquest increment en els ajuts seran «els bars, cafeteries i restaurants ubicats en centres, recintes i galeries comercials que hagin sol·licitat els ajuts directes de la línia tancada el 17 de març passat».

El sector reclama la reobertura dels establiments que estan en centres comercials

Fa setmanes que els restaurants dels centres comercials reclamen al Procicat reobrir els locals amb el mateix horari que la resta de la restauració. El sector recorda que aquests establiments porten mesos tancats, amb una situació «molt crítica». Segons diverses entitats comercials catalanes, 500 negocis i 12.000 llocs de treball estan «en perill».

Així mateix, també han recordat que el 60% del servei dels restaurants es concentra al migdia de manera que, si es flexibilitzessin les restriccions per als establiments, aquests podrien sobreviure. En aquest sentit, les entitats també es critica que es pugui anar al cinema durant dues hores i menjar crispetes sense mascareta; que es pugui anar al gimnàs; que els infants facin extraescolars barrejats amb nens i nenes d'altres escoles, o que no hi hagi control d'aforament al transport públic.