El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

El Govern destinarà 2,5 milions a la transformació digital de més de 200 empreses

La Generalitat ja va destinar 6,5 milions d'euros l'any 2020 en ajudes a 490 empreses catalanes

El Govern ha llançat una nova convocatòria de les ajudes 'Cupons d'Indústria 4.0' del programa ProACCIÓ 4.0, dotada amb 2,5 milions d'euros, per a iniciar o accelerar els processos de transformació digital de més de 200 noves empreses catalanes.

El conseller delegat d'Acció, Joan Romero, ha explicat aquest dimecres en un acte virtual amb les empreses que la transformació digital, a més de ser necessària, amb la pandèmia també s'ha convertit en «urgent», segons un comunicat de la Generalitat.

La convocatòria consta de dues modalitats: una d'ajudes de fins a 8.000 euros per a realitzar un diagnòstic destinat a establir plans de transformació digital i una altra de fins a 20.000 per a la implantació d'aquests plans i la incorporació de noves tecnologies.

Durant l'acte, Romero ha detallat també els resultats de l'informe 'La indústria 4.0 a Catalunya' que identifica a 1.111 empreses treballant en l'àmbit de la Indústria 4.0, el triple respecte a l'anterior anàlisi, realitzat en 2017.

6,5 milions l'any 2020

El Govern ja va destinar 6,5 milions d'euros l'any 2020 en ajudes a 490 empreses catalanes, que van rebre fins a 20.000 euros a través de les dues primeres convocatòries de les ajudes.

Les empreses van elaborar plans de transformació digital i van abordar la implantació de noves tecnologies com la robòtica, la fabricació additiva, les dades massives, la intel·ligència artificial i la realitat augmentada o virtual.

Les que van rebre les ajudes són majoritàriament de sectors de logística, distribució i comerç electrònic, metal·lúrgica i productes metàl·lics, infraestructures i construcció i alimentació i productes gurmet.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.