Una joven con mascarilla paseando por Sevilla

El govern aclareix el que poden fer els nens de 14 a 18 anys per sortir de casa

Així mateix, el ministeri de Sanitat ha resolt els dubtes envers aquesta polèmica

Era una de les preguntes que quedaven per resoldre després de l'anunci que els nens de 14 anys podrien sortir al carrer: què passarà amb els menors que tenen entre 14 i 18 anys? En la mateixa roda de premsa en què s'han donat els detalls d'aquestes sortides, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha volgut tancar ja aquests dubtes.

Illa confirmava que els nens que es troben en aquesta franja d'edat poden sortir al carrer sense la necessitat de ser acompanyats per un adult. Això sí: els seus moviments fora de casa estan limitats a «realitzar les activitats que fan els adults, si així ho consideren els pares».

Que poden i que no poden fer

Així doncs, i sense cap limitació horària com sí que tenen els més petits, poden realitzar qualsevol de les permeses per l'estat d'alarma. Poden sortir a fer la compra de  productes bàsics (sempre a l'establiment més proper), a les farmàcies o altres establiments que romanguin oberts.

Aquells que siguin majors de 16 anys que treballin i que no tenen l'opció de teletreballar, poden seguir acudint als seus llocs de treball, si aquests han reprès la seva activitat.

Una de les excepcions permeses segueix sent que puguin sortir a passejar el gos, però sempre fins a una distància relativament propera al seu domicili. També poden ser els encarregats d'anar a llençar les escombraries, amb les mateixes indicacions.

Com la resta de la ciutadania, tenen prohibit desplaçar-se a domicilis per fer visites a amics. Òbviament tampoc poden quedar amb ells al carrer ni realitzar qualsevol mena d'activitat que no es trobi en les explícitament recollides en el decret d'estat d'alarma.