Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, en una imatge d'arxiu a la Moncloa.

Iglesias afirma que l'ingrés mínim vital estarà vigent al maig

«Hem accelerat els terminis», ha dit el vicepresident segon del govern espanyol

El vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, ha afirmat de nou que l'ingrés mínim vital «estarà vigent al maig». «El govern és conscient de la situació i per això hem accelerat els terminis» dialogant amb les comunitats autònomes «perquè al maig hi hagi molta gent que tingui una quantitat mínima i que contribueixin a reactivar l'economia», ha afirmat en roda de premsa des de La Moncloa.

L'activació de l'ingrés mínim vital ha generat discrepàncies entre la seva vicepresidència i el ministre d'Inclusió, José Luis Escrivá, que preveu aprovar l'ajuda al  Consell de Ministres «més o menys» a la segona quinzena de maig, fet que en podria endarrerir el cobrament efectiu. Iglesias ha recordat que la mesura pot beneficiar un milió de llars.

Iglesias ha anunciat les normes de sortida de casa dels més menuts

Iglesias ho ha explicat en la roda de premsa on s'han detallat les normes de sortida de casa dels nens a partir de diumenge. L'executiu de Pedro Sánchez ha demanat que es respectin les normes bàsiques d'higiene, com rentar-se les mans abans i després de la sortida així com la distància d'almenys un metre amb la resta de persones. També han recordat que quan no es pugui garantir aquesta distància cal que els nens també facin servir mascaretes. «És recomanable si van a un lloc amb molta gent», ha dit Iglesias.

Podran sortir nens amb cotxet i l'adult responsable que els acompanyi no té perquè ser un progenitor —pot ser un germà gran— però sí ha de conviure amb ells i s'haurà de mantenir a una distància en què els pugui «controlar». Illa  ha estimat que aquesta norma beneficiarà 6 milions de nens i ha explicat que publicaran dissabte una ordre ministerial amb aquestes mesures i que entrarà en vigor diumenge 26 d'abril. L'ordre es publicarà després que l'executiu aprovi la tercera pròrroga de l'estat d'alarma a una reunió extraordinària del Consell de Ministres aquest divendres.

Iglesias  s'ha dirigit als nens a qui ha demanat disculpes per no haver estat prou clars en les últimes hores donant les instruccions i ha assegurat que entén que aquest confinament «no està sent gens fàcil» per als menors. El  vicepresident segon ha dit que el govern espanyol està prenent decisions «molt difícils».