Pedro Sánchez durant el consell de ministres del 31 de març de 2020

El govern espanyol explica els requisits per a la sortida dels nens al carrer

Ho han explicat en roda de premsa el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa

El govern espanyol  permetrà que a partir de diumenge els menors de fins a 14 anys surtin a donar passeigs de no més d'una hora al dia prop del seu domicili. No es podran allunyar més d'un quilòmetre de casa i hauran d'anar acompanyats d'un adult que convisqui amb ells. Cada adult podrà acompanyar fins a tres nens en un mateix passeig i els menors podran córrer, saltar i fer exercici mantenint el distanciament social. No podran accedir a parcs o zones infantils.

La sortida diària s'haurà de fer entre les nou del matí i les nou del vespre. Ho han anunciat el vicepresident del govern espanyol i ministre d'Afers Socials, Pablo Iglesias, i el ministre de Sanitat, Salvador Illa, en roda de premsa aquest dijous, 23 d'abril, en la que han recomanat evitar les «hores punta».

L'estat d'alarma fins el 9 de maig

Tot plegat, poques hores després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat per àmplia majoria la tercera pròrroga de l’estat d’alarma fins al 9 de maig amb dures crítiques de l’oposició. En un nou ple maratonià —que ha durat gairebé 11 hores—, el govern espanyol ha comptat amb el suport del PP, C's i el PNB mentre Vox, JxCat i la CUP hi han votat en contra i  ERC i EH Bildu  s’ha abstingut.

En total, l’ampliació del confinament ha comptat amb 269 suports, 60 vots contraris i 16 abstencions. La sessió ha començat amb el discurs del president Pedro Sánchez, que ha situat a la segona setmana de maig l’inici d’una desescalada «gradual» i asimètrica per territoris.

El ple ha començat a les nou del matí i s’ha allargat fins gairebé les nou de la nit. Ho ha fet igual que les altres darreres sessions: amb un hemicicle pràcticament buit i amb imatges de diversos diputats amb guants i mascaretes. Més de 300 parlamentaris havien demanat el vot telemàtic. Pedro Sánchez ha estat el primer a prendre la paraula i durant el seu discurs ha destacat la tendència positiva de les xifres i ha agraït el «coratge» de la societat espanyola.