El govern anuncia l'arribada de les primeres vacunes a Espanya

El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha posat una data

Vacuna coronavirus
Pedro Duque ha parlat de la possibilitat de tenir les vacunes contra el coronavirus a finals d'aquest any | RTVE

L'arribada de la vacuna a Espanya ja té una data marcada en el calendari. El ministre de Ciència i Innovació, Pedro Duque, ha parlat de la possibilitat de tenir les vacunes contra el coronavirus a finals d'aquest any.

En una entrevista a Castella i Lleó TV, el ministre ha assegurat que els primers lliuraments de vacunes podrien arribar al mes de desembre, però ha volgut deixar clar que això no vol dir que puguin començar a administrar-les a la població en aquesta data.

Els primers lliuraments de vacunes seran al desembre

Espanya està comprant «vacunes per avançat» i «els primers lliuraments seran aquest any», ha reconegut el ministre. A més, Europa ja ha tancat l'acord per adquirir 300 milions de dosis de la vacuna desenvolupada per Astrazeneca i la Universitat d'Oxford, una quantitat que repartirà de forma proporcional entre els països membres.

Encara que l'arribada de les vacunes podria materialitzar-se a finals d'aquest any, el ministre de Ciència i Innovació ha explicat que abans d'administrar-la «caldrà veure els resultats dels assajos i això podria ser més tard de desembre».

Pedro Duque assegura que la vacuna serà segura quan s'apliqui

Els processos d'efectivitat i seguretat de les vacunes porten el seu temps i el ministre assegura que no li vol «posar pressa». En aquest sentit, Pedro Duque ha volgut tranquil·litzar la població assegurant que la vacuna només començarà a aplicar-se quan es demostri la seva seguretat al 100%.

«A Europa no es va a jugar amb la seguretat dels medicaments, i molt menys les vacunes. No es vol fer cap tipus de retallada en la seguretat», ha afirmat Duque de manera contundent.

Tot i confiar al màxim en la seguretat del fàrmac, el ministre ha posat en dubte que l'efectivitat d'algunes vacunes sigui prou elevada. «Hi ha tants projectes que l'efectivitat de les primeres vacunes no serà del 100 per 100», ha explicat.


Comentaris

envia el comentari