Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pedro Sánchez al Palau de la Moncloa

El Govern espanyol anuncia que baixarà el preu de la gasolina, la llum i el gas

La situació econòmica de les famílies és cada vegada pitjor a causa de la pujada de preus de diversos serveis i productes bàsics

Si hi ha alguna cosa que preocupa ara mateix la població espanyola, a més de la pandèmia de la Covid i la guerra a Ucraïna, són les conseqüències econòmiques que aquestes dues coses poden ocasionar al país.

La Covid ha suposat una gran crisi sanitària a escala mundial, i la guerra que està protagonitzant Rússia i Ucraïna ha desestabilitzat completament les relacions entre els països. Tot i això, al cap i a la fi, el que més preocupa és el que ens toca de més a prop.

És per això que durant els darrers dies, amb els preus disparats dels serveis bàsics i vitals com el gas, l'electricitat o la gasolina, s'ha pogut veure un clima de preocupació a Espanya.

Des de fa uns dies, el Govern espanyol s'estava veient pressionat a fer alguna cosa, ja que tantes pujades de preu estan posant en risc l'economia de moltes famílies. Finalment, sembla que s'ha fet un pas endavant.

Surtidor gasolina
El preu del carburant augmenta cada dia més. | Canva

 

«Abaixarem el preu de la benzina, l'electricitat i el gas»

Avui mateix s'ha sabut quina és la intenció real del Govern espanyol respecte a aquest tema.

«Som plenament conscients de les dificultats que estan patint els ciutadans. Per això els anuncio que baixarem el preu de la gasolina, l'electricitat i el gas, estudiarem les millors alternatives», ha afirmat Félix Bolaños.

El ministre de Presidència ha afirmat així que, des de l'Estat, ja s'està analitzant una estratègia per abaratir els costos d'aquestes tres coses. I és que, setmana a setmana, els espanyols han vist com els preus de la llum, el gas i la gasolina no han fet res més que pujar.

«El nostre objectiu és protegir els ciutadans, les nostres empreses i els autònoms, les famílies que tenen més dificultats per arribar a final de mes», ha sentenciat Bolaños.

Segons ha explicat el ministre de Presidència en una intervenció a les portes del Congrés dels Diputats, el Govern espanyol és conscient del que passa i sap els problemes econòmics que això està provocant a milers de famílies.

Félix Bolaños ha destacat, concretament, que el Govern espanyol «sap com n'és, de difícil, omplir el dipòsit, pagar la llum i mantenir les cases calentes per culpa del preu del gas».

És per això que ja s'estan estudiant diferents maneres d'ajudar la població en aquest aspecte. Cal recordar que l'any passat, amb la gran pujada del preu de l'electricitat, es van aprovar certes mesures per abaratir el cost de la factura de la llum.

Entre aquestes mesures, hi havia, per exemple, la reducció d'impostos, una cosa que es podria ampliar i que, també podria fer-se ara a la factura del gas.

Imatge d'una bombeta amb monedes damunt d'una taula.
L'any passat ja vam veure com el preu de la llum no parava d'augmentar. | Pixabay
 

D'altra banda, l'opció per a una possible baixada de preus de la gasolina sembla que depèn de l'aprovació d'una subvenció per als carburants que, al cap i a la fi, en faria baixar el preu.

Es farà amb el suport d'Europa o sense

«Treballarem perquè el consens inclogui els socis de la Unió Europea (UE)», ha assegurat Félix Bolaños respecte a aquests ajuts per al gas, la llum i la gasolina. El Govern espanyol es planteja reduir els preus d'aquests serveis «de la mà dels socis europeus».

Tot i això, ha volgut tranquil·litzar també, perquè, encara que no s'arribi a un consens amb la Unió Europea, «el Govern igualment prendrà mesures. Estem considerant diferents fórmules».

Entre elles: «Ajudes de l'Estat, fiscals, controlar els preus o (establir) un preu únic de l'energia de manera que es pugui abaratir».

Així, ara només falta veure quines són, finalment, aquestes noves mesures que podria adoptar el Govern espanyol. Caldrà esperar encara una mica, ja que el termini per a l'aprovació d'aquestes propostes queda establert el 29 de març, després del Consell de Ministres.