Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats

El govern espanyol aprova un nou complement de la pensió de 400 euros per cada fill

El ministre Escrivá explica que l'objectiu és reduir la bretxa de gènere i que un 98% dels beneficiaris seran dones

El govern espanyol ha aprovat al Consell de Ministres d'aquest dimarts un nou complement de les pensions de 400 euros anuals per cada fill, des del primer. El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luís Escrivá, ha explicat que la mesura té com a objectiu reduir la bretxa de gènere, que és del 30% en les pensions, i que la voluntat de l'executiu és mantenir-la fins que sigui inferior al 5%.

En roda de premsa després del Consell de Ministres, Escrivá ha explicat que la bretxa s'origina «després de la maternitat del primer fill», ja que en els dos anys següents hi ha una caiguda de les percepcions salarials que deriva a llarg termini en la reducció de la pensió. En aquest sentit, tant dones com homes tenen dret al complement, tot i que Escrivà ha remarcat que calcula que un 98% dels beneficiaris seran dones.

Segons ha assenyalat el ministre, ho podran percebre aquelles persones que puguin acreditar que la maternitat ha suposat un «perjudici en la seva carrera professional». A diferència de l'anterior complement, que només es cobrava a partir del segon fill, aquest es podrà cobrar a partir del primer, ampliant l'accés al complement a 30.000 dones. En el cas de dones amb dos fills la pensió els augmentarà de mitjana un 6% i, en cas que cobrin la pensió mínima un 8%.

Reconeixen la Covid-19 com a malaltia professional en els sanitaris

D'altra banda, el Consell de Ministres també ha aprovat aquest dimarts una modificació perquè els sanitaris que s'han contagiat de Covid-19 rebin les mateixes prestacions que tindrien en cas d'una malaltia professional. Des del mes de setembre, la Covid-19 es considerava com una «contingència professional derivada d'un accident de treball», fet preveia una cobertura de cinc anys en cas de patir els seus efectes a llarg termini. El canvi a la tipificació de «malaltia professional» permet que rebin cobertura de per vida en cas que els sanitaris pateixin seqüeles.

En aquest sentit, cal recordar que a l'Estat s'han contagiat 118.000 professionals sanitaris. Segons el ministre d'Inclusió, José Luis Escrivá, la mesura té caràcter retroactiu i cobreix també personal sociosanitari. L'objectiu, ha afirmat, és «millorar l'escut social» davant la pandèmia per a determinats sectors.