Decisió definitiva del govern amb l'obertura d'escoles al setembre

La ministra d'Educació confirma que les escoles obriran les seves portes el proper mes de setembre

Interior de l'aula de 4t a l'Institut-escola de Navàs en una de les sessions de comiat. 18 de juny de 2020
Des del govern asseguren que els nens tornaran a les aules al setembre | Catalunya Diari

La ministra d'Educació, Cultura i Esport, Isabel Celaá, ha confirmat que, independentment de la situació epidemiològica, els col·legis obriran al setembre. «Les escoles han de romandre obertes», ha insistit amb contundència durant una entrevista a la 'Cadena Ser'.

Celaá ha afegit que es tracta d'«un objectiu irrenunciable» i que el govern ha treballat amb les comunitats autònomes per adoptar les mesures que es considerin necessàries.

En cas de rebrot, es prioritzarà l'assistència presencial d'infantil i primària

Així, en el cas que es detectés un rebrot, la ministra ha explicat que hauria de ser identificat amb rapidesa i comunicat a les autoritats sanitàries corresponents, per poder alertar del problema. En cas de repunts, es prioritzarà que siguin els alumnes de primària i infantil els que continuaran el curs de manera presencial.

Així mateix, la titular d'Educació ha reiterat que l'aposta del Ministeri és per la presencialitat, tal com es va acordar amb la majoria de les comunitats autònomes, ja que al seu parer «l'escola és insubstituïble i els resultats són insubstituïbles».

Isabel Celaá ha assegurat que «hem respost a la crisi amb més recursos sobre de la taula» després d'haver trobat «amb un sistema educatiu que venia amb moltes retallades», i confia en la «responsabilitat» de les comunitats per fer-ho amb «equitat» i repartir-lo entre els que més els necessiten.

Més espais adaptats per a la docència i 500.000 dispositius electrònics pels alumnes

El Ministeri d'Educació treballa perquè 500.000 dispositius electrònics arribin als alumnes en el primer tram del curs escolar i perquè «tots els alumnes tinguin la seva connexió electrònica siguin on siguin» en cas que calgui optar per la modalitat online.

«Estem coordinant i posant recursos perquè les comunitats autònomes puguin posar en marxa el curs, que s'ha d'ajustar a circumstàncies excepcionals», ha dit la responsable d'Educació. «Sempre que es pugui, caldrà obrir aules fora del centre», en espais d'altres institucions.

Celaá, entrevistada a la Cadena SER, ha admès que el govern treballa «amb la gran esperança de poder trobar una vacuna o tractament abans que acabi el curs». La ministra ha conclòs subratllant «que el curs ha pogut acabar amb èxit» com demostra que totes les comunitats han presentat a gairebé 30.000 alumnes més a la EBAU i que han aconseguit «resultats similars a altres cursos».


Comentaris

envia el comentari