El govern espanyol cancel·la definitivament la temporada de viatges de l'Imserso

El secretari d'Estat de Drets Socials diu que seria una «insensatesa» mantenir els programes en una situació de pandèmia com la que es viu actualment

Imatge de diversos pensionistes en una estació de tren, a punt d'iniciar un viatge
Els viatges de l'Imserso es van suspendre el passat mes de març, només començar la pandèmia de coronavirus. | Europa Press

El govern espanyol ha anunciat aquest dimarts que cancel·la definitivament els viatges de l'Imserso pel que resta de temporada a conseqüència de l'actual situació de pandèmia. La cancel·lació s'ha aprovat aquest dimarts en la reunió del Consell de Ministres, segons ha avançat el secretari d'Estat de Drets Socials, Nacho Álvarez, en una compareixença en la Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats.

«Seria una insensatesa que el govern posi a viatjar a milions de persones grans en aquest moment de pandèmia», ha subratllat Álvarez, qui ha recordat que són el col·lectiu de la gent gran són els més acurats i els que més es protegeixen del virus. Per això, «no es pot prendre una altra decisió que no sigui suspendre la temporada actual», ha dit. Cal recordar que el passat mes de març, una vintena de persones de Lleidavan contagiar-se de la Covid-19 en un viatge a Benidorm de l'Imserso.

En la seva intervenció, el secretari d'Estat ha coincidit amb la portaveu del Partit Popular en la seva preocupació pel sector turístic, que suposa el 12% del PIB espanyol, i al qual cal ajudar. Tot i això, Álvarez ha demanat «no barrejar coses», perquè —ha insistit— «fer que milers de persones en aquest moment viatgin per intentar salvar el sector turístic crec que seria una insensatesa».

Es cancel·la la temporada, no el programa de l'Imserso

El secretari d'Estat de Drets Socials ha volgut deixat clar que es cancel·la la temporada però que el programa de turisme social per a gent gran, del qual cada any gaudeixen un milió de persones, es manté, ja que es tracta d'«una icona d'aquest país». En aquest sentit, ha explicat que les activitats de l'Imserso es readaptaran segons la situació epidemiològica del país.

Álvarez ha recordat que el programa ja feia mesos que estava «en hibernació» —es va suspendre el passat mes de març— i ha apuntat les dificultats que va haver-hi per retornar a la seva llar a més de 50.000 persones que es trobaven viatjant quan es va declarar l'estat d'alarma.


Comentaris

envia el comentari