Pedro Sanchez i Carmen Calvo, ambdós amb mascareta, parlen al Congrés dels Diputats

El govern espanyol insisteix a descartar per ara el confinament domiciliari

La vicepresidenta Carmen Calvo defensa que cal veure «quin resultat donen les mesures decretades fins al 9 de novembre»

La vicepresidenta primera del govern espanyol, Carmen Calvo, ha insistit a descartar per ara el confinament domiciliari. «No avancem esdeveniments», ha demanat Calvo aquest dimarts al matí en una entrevista a Canal Sur Radio. La vicepresidenta ha argumentat que encara s'està «verificant com funcionen les mesures imposades fa una setmana» i ha afirmat que abans de prendre mesures més restrictives cal «veure quins resultats donen aquestes normes que hi ha fins al 9 de novembre».

En aquest sentit, ha remarcat que «intentarem que el confinament domiciliari no arribi», alhora que ha defensat que cal «donar una mica de temps a veure què passa els pròxims dies». Calvo ha recordat que amb l'estat d'alarma vigent actualment les autonomies no poden decretar el confinament domiciliari. Tanmateix, Calvo ha entès que hi hagi comunitats que ja es pronunciïn i tinguin propostes en aquest sentit. «Serem prudents i contundents a la vegada», ha dit, sobre les decisions de l'Executiu de Pedro Sánchez.

Sobre les paraules del director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, sobre les infermeres, Calvo ha dit que va fer un «comentari absolutament desafortunat» i «molt inapropiat». «Ha de comentar en termes de disculpa que això no pot formar part de cap comentari raonable», ha afirmat.

El govern espanyol espera un «resultat jurídicament seriós» en les eleccions nord-americanes

En la mateixa entrevista a Canal Sur Radio, la vicepresidenta primera del Govern ha assenyalat que espera un «resultat jurídicament seriós» en les eleccions presidencials dels Estats Units d'aquest 3 de novembre i que «ningú qüestioni» els resultats. Calvo també ha assegurat que el que «correspon a la gran democràcia que són els EUA» és un resultat totalment net en els comicis, en què els nord-americans trien entre quatre anys més de Donald Trump o el canvi amb Joe Biden.

Tant els sondejos com els pronòstics dels experts coincideixen que les opcions que Trump sigui reelegit són bastant reduïdes, però el magnat també partia en desavantatge en 2016 enfront de la demòcrata Hillary Clinton i al final va acabar alçant-se amb la victòria i la presidència. El complicat sistema electoral dels Estats Units, en què els ciutadans no voten directament el president sinó que trien als integrants del Col·legi Electoral que al seu torn són els que voten per l'inquilí de la Casa Blanca, deixa entreoberta la porta al fet que el republicà pugui resultar reelegit malgrat no obtenir la majoria del vot popular, com ja va ocórrer en els passats comicis.