El govern espanyol detalla el pla de vacunes per als espanyols de 70 a 79 anys

La vacuna de Janssen aterrarà pròximament al país

La campanya de vacunació continua a bon ritme a Espanya. Especialment ara, després de la imminent arribada de la quarta vacuna al nostre país: la de Janssen. Els primers lots del fàrmac aterraran al nostre país abans del 15 d'abril.

Aquesta vacuna desenvolupada per la filial de la coneguda companyia Johnson & Johnson se sumarà a les d'AstraZeneca, Pfizer i Moderna. I la seva arribada es produeix en plena polèmica pels canvis de criteri en el pla de vacunació pels efectes adversos provocats per AstraZeneca.

Els canvis de plans en el procés d'immunització estan causant una enorme preocupació en gran part de la població, provocant absències inadmissibles en persones que prefereixen no vacunar-se, davant la por i la incertesa que els provoca no saber quin dels fàrmacs rebran.

L'estratègia de vacunació per a la població d'entre 70 i 79 anys 

Mentre tot això passa, el Ministeri de Sanitat segueix estudiant noves fórmules per accelerar el procés de vacunació entre la població de més edat que encara no ha estat immunitzada.

Especialment, destaca un nucli de població molt ampli: les persones d'entre 70 i 79 anys, que figuren en el grup número 5 de l'estratègia de vacunació, juntament amb els pacients (independentment de la seva edat) que tenen alguna de les malalties greus que els converteixen en col·lectius prioritaris per a la vacunació. Entre ells trobem pacients que estan rebent tractament contra el càncer, malalts crònics i trasplantats.

Segons el protocol establert fins al moment pel govern espanyol i les comunitats, tots dos col·lectius del grup 5 rebran les vacunes d'ARN missatger, Pfizer o Moderna, o la de Janssen, la imminent arribada de la qual podria fer que es destinés directament a les persones d'entre 70 i 79 anys.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Es tracta d'un canvi de criteri que ja està estudiant el departament dirigit per Carolina Darias, que és conscient de la necessitat d'acabar com més aviat possible amb la immunització de les persones de més edat, que són les més vulnerables davant el virus. Per aquesta raó, la vacuna de Jonhson & Jonhson és una bona candidata per accelerar la vacunació en les persones d'entre 70 i 79 anys, tenint en compte a més que té un gran avantatge respecte a les altres vacunes.

Els avantatges de la vacuna de Jonhson & Jonhson 

La vacuna de Jonhson & Jonhson presenta un important avantatge pel que fa a la resta de vacunes que ja estan a casa nostra. Es tracta d'un fàrmac monodosi que requereix una sola injecció per aconseguir una efectivitat del 66% per prevenir la Covid, i del 85% quan es tracta d'evitar que sigui greu o mortal.

D'aquesta manera, la imminent arribada de 300.000 dosis que aterraran al nostre país al llarg d'aquest mes d'abril serà equivalent a la recepció de 600.000 dosis de les altres vacunes. Amb tot, fins que comencin a arribar les vacunes de Janssen, les comunitats ja han començat a citar algunes persones d'aquesta franja d'edat per ser vacunats amb Pfizer. Tot amb la vista posada en l'arribada de l'estiu.

Segons ha reafirmat recentment el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, l'objectiu és accelerar el procés per aconseguir la meta de tenir immunitzat el 70% de la població de cara a l'estiu, és a dir, 33 milions d'espanyols.

De moment, les comunitats autònomes van a bon ritme, després d'haver administrat més de 10 milions de dosis de les vacunes, aconseguint-se la setmana passada un nou rècord en administrar-se'n més de 450.000 en un sol dia. En total, ja hi ha tres milions de persones -un 6,5% de la població- que han rebut la pauta completa de la vacuna i més de set milions de persones -un 15,1% de la població- tenen almenys una dosi posada.


Comentaris

envia el comentari