El govern espanyol estudiarà fórmules de conciliació per les famílies que tornin a treballar

Està previst que la mesura surti a la llum en les pròximes setmanes

Salvador Illa i Pedro Sánchez, en una reunió del comitè tècnic sobre el coronavirus.
Està previst que la fórmula per afavorir la conciliació surti a la llum en les pròximes setmanes | Europa Press

El govern espanyol estudiarà mesures per ajudar els pares que treballin mentre les escoles estan tancades. Així ho ha avançat la ministra d’Hisenda i portaveu de l'executiu, María Jesús Montero, en una roda de premsa aquest diumenge després de la reunió setmanal del president, Pedro Sánchez, amb els presidents autonòmica.

Després de la conferència, l’executiu espanyol s’ha obert a arribar a una «fórmula» per afavorir la conciliació en les pròximes setmanes dirigida «sobretot» als pares i mares que han de tornar a la feina i que necessiten una resposta ràpida sobre la situació de la cura familiar. Segons la portaveu, la mesura es discutirà amb les comunitats autònomes i tindrà en compte la situació de cada territori.

Segons ha explicat Montero, al llarg de la reunió hi ha hagut «diverses intervencions» per part de les autonomies i per part de Sánchez per parlar de la coordinació entre les comunitats autònomes amb relació a l’obertura dels col·legis i els «elements d’acompanyament de la població infantil amb motiu de la reincorporació gradual del conjunt de persones treballadores al lloc de treball».

En aquest sentit, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat mesures per afavorir la conciliació i la necessitat d’implantar un permís retribuït estatal per a les famílies que tenen nens o persones dependents a càrrec.

Les mesures de desconfinament relacionades amb l’ensenyament es revaluaran

El pla del govern espanyol preveu que les classes a l’escola no es tornin a reiniciar fins al curs que ve i els centres no podran obrir fins a finals de juny. L’executiu presidit per Sánchez ha admès que discutirà aquests «elements» en les pròximes setmanes amb la ministra d’Educació i FP, Isabel Celaá i els consellers autonòmics per analitzar la situació en cada territori.

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha assegurat que les mesures del desconfinament relacionades amb l’ensenyament continuen en peu però ha dit que es revaluaran. «Anirem veient com evolucionen les coses, tenim un fill de rutar clar, que és el pla de transició cap a la nova normalitat, i també tenim la possibilitat de, a mesura que avancin els esdeveniments, anar veient què és el més adequat en funció de la situació epidemiològica de cada territori», ha dit.


Comentaris

envia el comentari