Govern espanyol

El govern espanyol vol exhumar Franco abans de la campanya del 10-N

Pedro Sánchez ha celebrat la decisió del Suprem amb una piulada a Twitter

La vicepresidenta del govern espanyol en funcions, Carmen Calvo, ha afirmat que exhumaran Francisco Franco «com abans millor» i, si pot ser, abans de la campanya electoral del 10-N. «Ho farem molt ràpidament», ha dit en una atenció als mitjans aquest dimarts després que s'hagi fet pública la decisió del Tribunal Suprem d'avalar l'exhumació i desestimar el recurs de la família del dictador.

Un procediment que està «molt avançat»

Calvo ha explicat que l'executiu «posarà en marxa el tram final del procediment», que ja està «molt avançat» per portar-lo al cementiri del Pardo tan bon punt se'ls comuniqui formalment la sentència.

La vicepresidenta de l'executiu ha considerat que ni l'Església ni el jutjat contenciós-administratiu de Madrid que va suspendre cautelarment la llicència d'obres per treure Franco del mausoleu del Valle de los Caídos —i encara no s'ha pronunciat definitivament— seran un impediment per «executar» la sentència del Suprem.

Sánchez: «Justícia, memòria i dignitat»

«Amb una sentència d'aquestes característiques el que queda és executar-la», ha reblat. Calvo ha dit que l'executiu espanyol està «molt satisfet». El cap de l'executiu, Pedro Sánchez, ha dit en una piulada a Twitter que és «una gran victòria de la democràcia».

 

També et pot interessar...