Imatge d'un avió aterrant a l'Aeroport del Prat vist des de les pistes

El govern espanyol i la Generalitat acorden ampliar l'Aeroport del Prat

S'invertiran 1.700 milions d'euros en l'allargament de la tercera pista i la construcció d'una nova terminal satèl·lit

Fumata blanca entre el Ministeri de Transports i la Generalitat de Catalunya sobre l'Aeroport del Prat. Així, aquest dilluns, ambdues administracions han arribat a un acord per a l'ampliació de la infraestructura catalana. Segons ha explicat la ministra de Política Territorial i portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, es farà mitjançant la prolongació de la tercera pista i la construcció d'una terminal satèl·lit.

L'anunci ha arribat després de la reunió bilateral entre el govern central i la Generalitat, que s'ha celebrat a Madrid. Rodríguez ha avançat que les obres d'ampliació suposaran una inversió de 1.700 milions d'euros i ha qualificat l'acord de «grandíssima notícia». En aquest sentit, ha assenyalat que permetrà que el Prat es converteixi en un 'hub' intercontinental.

L'acord entre administracions arriba després de mesos de debat i actes a favor i en contra del projecte. La proposta, però, suposa la invasió d'un espai protegit mediambientalment, que AENA haurà de compensar i la Comissió Europea aprovar. La ministra portaveu també ha afegit que l'ampliació del Prat suposarà la creació de 83.000 llocs de treball directes i 365.000 en total.

Els aeroports de Reus i Girona, connectats amb el Prat amb alta velocitat

Segons ha explicat el Govern en un comunicat, l'acord entre l'Estat i la Generalitat suposa un impuls a un nou model aeroportuari català, ja que inclou la construcció, per part del govern espanyol, d’estacions d’alta velocitat ferroviària als aeroports de Girona i Reus, la reclamada Intermodal. Això, «permetrà apostar per la intermodalitat i millorar l'operativa de l’aeroport de Barcelona».

En aquest sentit, el Govern ha recordat que aquestes noves infraestructures situarà els aeroports de Girona i Reus a 30 minuts del Prat. En aquest sentit, la previsió és que les dues instal·lacions mantinguin el seu rol actual d’aeroport de proximitat amb el de complementari per descongestionar el de Barcelona, que es convertirà en un hub intercontinental.

Els detalls, aquest dimarts

La portaveu Rodríguez ha indicat que l'anunci de l'acord per ampliar l'aeroport ha coincidit en el temps amb la trobada, però que no s'ha tractat amb profunditat entre els dos executius. En aquest sentit, ha assegurat que els detalls del projecte els donarà aquest dimarts la ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez.

«Crec que serà una gran notícia celebrada per tots els catalans», ha declarat la ministra de Política Territorial, que ha manifestat la seva satisfacció per «culminar amb èxit la fase final». Rodríguez també ha mostrat confiança que les autoritats comunitàries donaran el seu vistiplau al projecte, tot i envair l'espai protegit de La Ricarda, inclòs dins de l'espai Xarxa Natura 2000.

Sobre aquesta qüestió, ha dit que «compleix amb totes les necessitats de sostenibilitat mediambiental», tot afegint que el projecte s'emmarca des d'una «perspectiva sostenible», com la millora d'emissions i l'ús de nous biocombustibles.

Trobada entre la ministra Sánchez i el vicepresident Puigneró

L'acord entre Estat i Generalitat s'ha tancat aquest matí en una trobada a la seu del Ministeri de Transports entre la ministra del ram, Raquel Sánchez, i el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró. En la reunió s'ha acordat una inversió de 1.700 milions d'euros, que s'inclouran en el DORA, que el govern espanyol aprovarà el pròxim mes de setembre.