Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla.

El Govern espanyol confirma que Pedro Sánchez ha estat espiat

La Moncloa anuncia que els telèfons de Sánchez i Robles també han estat espiats amb Pegasus

Els telèfons del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i la ministra de Defensa, Margarita Robles, han estat infectats amb el programari Pegasus i, per tant, espiats en el maig i juny de 2021.

Així ho ha fet públic aquest dilluns la Moncloa, que ha detallat que s'està investigant si hi ha més membres de l'executiu en la mateixa situació. El ministre de la Presidència, Félix Bolaños, ha donat per fet que l'espionatge d'aquests terminals és «il·lícit i extern», situant així la intrusió en els telèfons «fora de l'ordenament jurídic» i «aliè als organismes de l'Estat».

El ministre ha explicat que ja han posat en coneixement de la justícia les informacions que han determinat la infecció amb Pegasus.

Pedro Sánchez parlant en un acte públic
El telèfon de Pedro Sánchez ha estat espiat. | Europa Press

De fet, a primera hora d'aquest matí, la notícia ha cridat l'atenció de tothom després que La Moncloa anunciés per sorpresa una roda de premsa del ministre de la Presidència, Félix Bolaños, i la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez. 

En mans de la justícia

El ministre Bolaños ha assegurat que s'ha «comprovat de manera fefaent que s'han produït intrusions als terminals del president del Govern i de la Ministra de defensa».

S'ha assegurat, a més, que no s'ha tractat d'un intent d'intrusió, sinó que s'ha tractat d'una acció duta a terme del tot, per la qual cosa «s'han extret dades dels telèfons mòbils».

De moment no s'han donat gaires més dades sobre els fets. Bolaños ha afirmat que el que ha passat ja està en mans de la justícia.

«Esperem que hi hagi una investigació, que la justícia pugui aclarir els fets. Aquesta convocatòria amb aquesta poca antelació és per això, tan aviat com hem conegut la informació l'hem posat en mans de la justícia».

A més, a la mateixa convocatòria de premsa s'ha confirmat que s'ha tractat d'unes intrusions als terminals esmentats «externes als òrgans judicials estatals». Bolaños ho ha catalogat d'intrusions «il·lícites i externes».

El que s'ha confirmat és que aquestes intrusions als telèfons de la Ministra i de pedro Sánchez van passar ja fa un any. "No hi ha proves de cap intrusió posterior a aquestes dates».

Una d'elles, al mòbil del president, va ser el maig del 2021, mentre que la segona, al telèfon de Margarita Robles, va ser el juny del 2021.