El govern espanyol posa data a l'anunciada pujada d'impostos per a milions de persones

María Jesús Montero assegura que es modificarà la fiscalitat de les rendes més altes

La pujada d'impostos no és la millor notícia que se'ns pot donar quan vivim una crisi econòmica. Tot i això, el govern espanyol ja ha posat data per fer front als 140.000 euros que vam rebre des de Brussel·les per pal·liar la crisi. 

Davant la incertesa per l'anunci de la reforma fiscal, que podria afectar impostos tan importants com l'IRPF o el del dièsel, el govern ha volgut resoldre tots els dubtes i ha anunciat quan podria entrar en vigor. Així doncs, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha estat l'encarregada de donar tots els detalls.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En una entrevista a la cadena SER, Montero ha afirmat que l'executiu no jugarà amb la proximitat a unes futures eleccions. «Fins i tot potser és convenient que abans de la convocatòria electoral es posin en marxa totes les mesures fiscals», ha assegurat. Tanmateix, creu que les principals modificacions, les que són «realment transformadores», es duran a terme quan Espanya hagi recuperat bona part del seu PIB després de la recessió causada per la pandèmia, és a dir, a finals de 2022.

Ara bé, també ha aclarit que una altra cosa és que es puguin produir «petits ajustos» en el que es refereix «sobretot en fiscalitat mediambiental». Per tant, la pujada de l'impost del dièsel es podria aplicar en els pròxims pressupostos generals.

Malgrat tot, s'ha mostrat oberta a pactar tots els canvis fiscals. «No es pot interpretar ni com a marxa enrere ni com a globus sonda», ha afirmat davant la qüestió sobre la marxa enrere amb l'eliminació de la declaració conjunta de la renda tal com la coneixem fins ara. És per això que ha insistit que «no està decidit què es farà, però són necessàries perquè hem d'homologar-nos amb Europa».

En les últimes hores també s'ha pronunciat la ministra d'Economia, Nadia Calviño, que ha afirmat que no està previst «un augment d'impostos en aquests moments». Això sí, ha recordat que «tots hem de ser conscients que tenim més de 150.000 milions de deute públic addicional que hem d'assumir», de manera que una pujada fiscal seria l'opció més lògica.

En què consistirà aquesta pujada d'impostos

Seran diversos els impostos que es veuran afectats per la pujada fiscal plantejada pel govern. D'una banda, i recollint un dels acords del PSOE i Unidas Podemos, està previst que es desenvolupi una nova fiscalitat per a les rendes més altes. Així doncs, es podria introduir un nou sistema de trams més progressiu amb l'objectiu de cobrar més. 

D'altra banda, el medi ambient serà un altre punt clau en aquesta reforma. Deixant de banda la pujada de l'impost del dièsel, està previst que s'eliminin les bonificacions en la matriculació dels vehicles contaminants i, a més, s'haurà de pagar en les autovies.  

El govern també té previst eliminar bonificacions per realitzar aportacions a plans de pensions de caràcter privat per fomentar els plans d'empresa. Finalment, es pretén incrementar la base de cotització a aquells treballadors que guanyin més de 2.400 euros mensuals.


Comentaris

envia el comentari