El govern espanyol preveu una important recuperació del turisme durant aquest estiu

Espanya espera rebre uns 42 milions de turistes durant aquest 2021

El sector turístic és un dels puntals de l'economia espanyola i durant la pandèmia ha estat un dels més colpejats. Els darrers mesos, però, es comença a veure llum al final del túnel, gràcies al procés de vacunació. És per això que el govern espanyol preveu una recuperació del turisme aquest estiu i espera rebre 42 milions de visitants durant tot el 2021. Així ho ha explicat el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, durant una trobada amb la premsa per parlar sobre els nous reptes que encara el sector.

Aquesta xifra suposaria acabar el 2021 amb més de la meitat de la registrada el 2019, en època prepandèmia. Valdés també ha assegurat que el certificat europeu —l'anomenat 'passaport Covid'— donarà seguretat als ciutadans: «Davant la incertesa dels reptes de la pandèmia ens dona un marc d'estabilitat perquè les persones es puguin moure sota principis de si estan vacunades o han presentat un test».

D'altra banda, segons el diari 'El Mundo', en una trobada amb periodistes durant aquesta mateixa jornada, el secretari d'Estat de Turisme ha explicat que Espanya permetrà l'entrada de turistes del Regne Unit i d'aquells procedents de països que tinguin una incidència baixa del virus sense necessitat d'haver de presentar una prova PCR negativa.

«Espanya està preparada per rebre turistes nacionals i internacionals»

En aquest sentit ha assegurat que la vacunació i el certificat europeu «canvia» la forma en què les administracions s'enfronten als reptes de la mobilitat. Valdés apunta que Espanya està preparada per rebre turistes nacionals i internacionals i que aquests últims són els que determinaran el «nivell» de la recuperació del turisme, sobretot els de mercats propers com el britànic. En aquest sentit la ponent de l'informe sobre turisme sostenible, Cláudia Monteiro de Aguiar, ha assegurat que el 'passaport Covid' no és discriminatori i protegeix les dades privades de titular. «La Unió Europea està a anys llum en termes de protecció de dades respecte a altres països», ha afegit.

Tots els ponents de la trobada han coincidit a dir que és «important» una coordinació entre estats membres de la UE per aplicar les mateixes mesures. Segons els ponents, el certificat europeu perdria sentit si els estats membres a banda poguessin aplicar mesures addicionals com per exemple quarantenes. També han coincidit en el fet que les PCR haurien de ser gratuïtes per a tots els ciutadans.


Comentaris

envia el comentari