Pla general d'un cartell informatiu de la Covid-19 i d'un passatger arrossegant una maleta a la T1 de l'Aeroport del Prat pràcticament buit

El govern espanyol prorroga les limitacions de vols des del Brasil i Sud-àfrica

La restricció, que no afecta als ciutadans espanyols i andorrans, estarà vigent fins al 27 d'abril

El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la cinquena pròrroga de les limitacions d'entrada a l'estat espanyol des de Brasil i Sud-àfrica com a mesura excepcional per contenir els contagis de la Covid-19 arran de les variants sorgides en aquests dos països. La mesura, que es va decretar per primera vegada estarà en vigor fins a la mitjanit del 27 d'abril. Tant des del Brasil com des de Sud-àfrica només es podran operar vols ocupats per ciutadans espanyols o andorrans així com residents en els dos països o passatgers en trànsit internacional a un país no Schengen amb escala inferior a 24 hores sense abandonar la zona de trànsit de l'aeroport espanyol.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En aquest sentit, els ministeris de Sanitat i Transports han recordat en un comunicat que aquesta és la cinquena pròrroga de l'acord del Consell de Ministres del passat 2 de febrer, que va establir mesures excepcionals per a limitar la propagació i el contagi de la Covid-19, mitjançant la limitació dels vols amb aquests dos països. La mesura entrarà en vigor des del pròxim 13 d'abril, allargant-se la seva validesa fina al 27 d'abril.

Aquestes restriccions no afecten el personal aeronàutic necessari per a dur a terme les activitats de transport aeri. A més, es contemplen altres exempcions relatives a vols d'aeronaus d'Estat, serveis de cerca i salvament (SAR), vols amb escala en territori espanyol amb finalitats no comercials i que tinguin per destí final un altre país, vols exclusius de càrrega, humanitaris, mèdics o d'emergència.

Comença la repatriació de 3.000 turistes espanyols atrapats al Marroc

El Ministeri d'Afers Exteriors, Unió Europea i Cooperació espera, aquest dijous, haver aconseguit facilitar el retorn dels 3.000 turistes espanyols que es van veure atrapats al Marroc per la decisió del país veí de suspendre els seus vols amb Espanya i França des del passat 31 de març. La sobtada decisió de Rabat com a mesura per a frenar la propagació del coronavirus va sorprendre uns 3.000 turistes espanyols que s'havien traslladat al Marroc amb motiu de les vacances de Setmana Santa, segons va revelar la ministra Arancha González Laya.

Davant aquesta circumstància, l'Ambaixada espanyola a Rabat i els diferents consolats han realitzat gestions per a aconseguir, prèvia autorització de les autoritats marroquines, que les navilieres Baleària i Transmediterránea noliegessin ferris excepcionals i que l'aerolínia Ibèria dugui a terme vols especials. En aquest sentit, aquest diumenge va partir del port de Tànger un ferri amb capacitat per a 800 passatgers amb destinació a Algesires, mentre que des de Casablanca va sortir un vol amb destinació a Madrid amb 358 passatgers a bord.

Aquest dimarts està previst un nou ferri amb 750 passatgers des de Tànger a Algesires. El dimecres, Transmediterrània farà un nou viatge amb la mateixa capacitat de passatgers. A més, Ibèria també ha organitzat per a aquest dimarts altre vol especial des de Casablanca amb destinació a Madrid per a altres 350 persones.