Carolina Darias, ministra de Sanitat, en una roda de premsa

El govern espanyol aprova el retorn del públic als estadis de futbol professional

La mascareta serà obligatòria si no es pot mantenir la distància de seguretat, encara que sigui a l'exterior

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha anunciat aquest dijous que el govern tornarà a permetre l'assistència de públic als grans estadis. En roda de premsa posterior al Consell de Ministres en què s'ha aprovat un nou Reial Decret Llei que actualitza la llei de 'nova normalitat', Darias ha explicat que quan comencin les lligues professionals de futbol i de bàsquet la limitació de públic ja no estarà en vigor.

«Creiem que serà una mesura molt ben acceptada per tot l'esport i pel país», ha declarat la ministra, que ha assegurat que, en aquesta qüestió, es torna «a la normalitat». Pel que fa a l'aforament permès, Darias ha dit que a partir d'ara seran les autoritats autonòmiques les encarregades de determinar-lo.

Sense mascareta obligatòria si es manté una distància de metre i mig entre els assistents

El nou Reial Decret Llei aprovat aquest dijous estableix que la mascareta deixi de ser obligatòria en espais a l'aire lliure on es mantingui la distància de seguretat a partir del pròxim dissabte 26 de juny. Així, els assistents a esdeveniments multitudinaris a l'exterior, com els partits de futbol en grans estadis, se la podran treure sempre que mantinguin la distància de seguretat.

En canvi, seguirà sent preceptiva si estan drets o no es respecta el metre i mig de distància. En partits de bàsquet, en ser espais tancats, serà obligatòria en tot moment. «És una bona notícia, d'alegria per l'esport d'aquest país», ha conclòs la ministra de Sanitat.

Ampliació de les persones que poden entrar als aeroports

La ministra de Sanitat també ha avançat que en els pròxims dies el ministre de Transports, José Luis Ábalos, portarà al Consell de Ministres una proposta per a modificar el reial decret llei 26/2020 pel qual s'establien limitacions en l'entrada als aeroports. La intenció és flexibilitzar aquestes mesures i que puguin accedir al recinte aeroportuari més persones que les ara permeses.

Fins ara, només es permet l'entrada a les persones que porten un bitllet per a viatjar, a les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat i al personal que treballa als aeroports, així com al personal d'inspecció.