YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern estudia una possible reobertura dels centres comercials: «Estem mirant»

El conseller d'Empresa, Ramon Tremosa, ha reconegut, amb tot, que «qui mana és l'autoritat sanitària»

L'exconseller d'Empresa Ramon Tremosa.
El conseller d'Empresa ha indicat que s'està valorant la reobertura dels centres comercials | ACN

El conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha apostat per aixecar les restriccions als comerços, i especialment als centres comercials, que fa un mes i mig que estan tancats, «a la mínima» que sigui possible. «Estem mirant si tenim marge per donar aire als sectors econòmics, però ho hem d'acabar de decidir avui al vespre», ha indicat en una atenció als mitjans després de reunir-se amb representants de les patronals.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ramon Tremosa: «Qui mana és l'autoritat sanitària»

Tot i això, ha evitat detallar quina serà la proposta del Govern en la reunió del Procicat que ha de decidir si es relaxen les restriccions o no. «Sempre hem dit que a la mínima ocasió que les autoritats ho permetin reobrirem tant com podrem, però qui mana és l'autoritat sanitària», ha reiterat.

En aquest sentit, ha afegit que la reobertura és més necessària perquè el govern espanyol «és l'únic que no està fent injeccions directes o moratòries d'impostos a gran escala». «Anem combinant les restriccions amb la necessitat de mantenir uns sectors que estan a l'UCI amb un mínim d'activitat, que és el plasma d'aquestes empreses. No poden estar tancades sis mesos», ha dit.

Els centres comercials catalans: «La millor ajuda seria poder aixecar la persiana»

Per la seva banda, els centres comercials de Catalunya denuncien que porten més de 155 dies tancats des de l'inici de la pandèmia de covid-19 –més del 50% dels dies hàbils- i que acumulen pèrdues del 60% de la facturació anual. «Es produeix un greuge comparatiu amb els altres formats de comerç, ja que els centres comercials porten tancats dos mesos més que les grans superfícies i tres més que la resta del comerç, essent un cas únic a Europa», ha criticat aquest dilluns l'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials (AECC), que reclama una «reobertura immediata» dels 51 centres i parcs comercials catalans. De fet, el sector alerta que si el tancament es continua allargant indefinidament es posaran en risc més de 15.000 llocs de treball a Catalunya.«Considerem que la mesura de tancament és injusta i arbitrària», han afirmat des de l'AECC, que apunta que el 85% de les botigues són petits comerços i franquícies. L'Associació Espanyola de Centres i Parcs Comercials recorda que són «espais segurs i confiables» i que, fins i tot, compleixen amb excés les recomanacions higièniques i sanitàries dictades per les autoritats. «S'han establert importants controls d'accés i aforament, així com mesures de neteja i renovació de l'aire, a banda de l'increment de la vigilància», ha enumerat l'AECC. «Estem en un moment crític per evitar una catàstrofe, ja que el dany econòmic i patrimonial que s'està causant al sector podria portar a una destrucció total del teixit comercial de Catalunya», ha alertat Eduardo Ceballos, president de l'AECC.


Comentaris

envia el comentari