El president del Govern, Pere Aragonès, compareix a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat

El Govern fa una petició a les famílies de Catalunya per la guerra a Ucraïna

El Govern ha fet una crida a totes les famílies que vulguin acollir a menors no acompanyats arribats d'Ucraïna

El Govern de la Generalitat ha volgut intercedir en la crisi humanitària d'Ucraïna. La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha fet una crida a totes les famílies que vulguin acollir a menors no acompanyats arribats d'Ucraïna, demanant-los que es dirigeixin a la Generalitat. Només així, insisteix, podran garantir que aquests estiguin «en bones mans».

Entrevistada a Catalunya Ràdio, Cervera no descarta que s'enviï a centres de menors als menors que arriben d'Ucraïna, tot i que el Govern prioritza que puguin estar en famílies. 

Refugiada ucraïna
La situació amb els menors a Ucraïna és realment límit. | Europa Press

El Govern preveu habilitar 2.000 noves places per a refugiats 

El Govern preveu habilitar unes 2.000 noves places per acollir refugiats que fugen de la guerra a Ucraïna. Ho ha explicat la consellera d'Igualtat, Tània Verge, a Catalunya Ràdio.

Aquestes places es distribuiran arreu del territori segons les necessitats que es vagin detectant i poden ser tant equipaments municipals o de la Generalitat, com privats. 

Es calcula que fins ara han arribat a Catalunya unes 1.200 persones però Verge ha apuntat que no hi ha una equivalència entre places i refugiats, ja que molts d'ells estan sent acollits per familiars i coneguts que viuen al país.

Una fase preliminar: acollir i esperar resposta de la Moncloa

Verge ha explicat que encara no es coneix quina serà l'acreditació concreta a la que podran acollir-se els refugiats, ja que s'està a l'espera que el govern espanyol ho concreti.  

La consellera ha explicat que ara es treballa intensament en la primera fase d'acollida. Que és temporal, però ja s'ha posat en marxa el treball en una segona, la d'acollida. En aquest sentit, els refugiats tindran permís de treball i el dret d'escolarització.

Gairebé 200 refugiats en albergs

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, ha detallat que actualment hi ha 194 persones en albergs de la Generalitat. Ha apuntat també que s'ha accelerat el protocol per acreditar les famílies que volen acollir nens ucraïnesos. 

Un cop es tingui més certesa sobre el número total de refugiats, es podran activar els serveis socials per atendre totes les necessitats que tinguin.

D'altra banda, la consellera d'Acció Exterior, Victòria Alsina, ha explicat que en els propers dies s'activarà una línia de subvencions a organitzacions internacionals i catalanes que treballen sobre el terreny.