El Govern vol flexibilitzar les mesures restrictives d'un dels sectors més afectats

El conseller Ramon Tremosa aposta per instaurar els «dies blancs», que permetrien a la població anar a les pistes d'esquí

Ramon Tremosa, conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya.
Ramon Tremosa, conseller d'Empresa | ACN

Instaurar els «dies blancs» a les pistes d'esquí catalanes. Aquesta és la proposta que el conseller d'Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, ha reconegut que s'està estudiant per tal d'ajudar les empreses relacionades amb un sector que, com molts altrs, estan patint una greu crisi econòmica per culpa de la pandèmia. Aquesta idea anunciada per Tremosa, però, aniria lligada a «moltes restriccions d'aforament» i també a un «alt control en els desplaçaments», segons ha exposat ell mateix en una visita a la Seu d'Urgell.

L'objectiu de la mesura, tal com a exposat el conseller, és ajudar a mantenir la temporada d'aquest sector en una època de l'any on, en situacions normals, milers d'escolars s'hi desplacen per tal de gaudir de les anomenades «setmanes blanques». La proposta en qüestió, segons ha admès Tremosa, s'espera que pugui tirar endavant al febrer «sempre que les dades epidemiològiques i les autoritats sanitàries ho permetin». El titular d'Empresa ha volgut remarcar molt aquest punt, ja que qualsevol decisió d'aquest tipus dependrà de l'evolució de la situació sanitària al país. Això sí, la voluntat és clara: «Si és possible, per poc que puguem, ho farem», ha sentenciat.

Tremosa ha exposat que la idea de la mesura és «que es pugui fer vida normal en un esport que es practica a l'aire lliure, com és el cas de l'esquí». Sempre, això sí, tenint clar que aquesta flexibilització s'hauria de dur a terme «amb una afluència de grups petits i amb uns desplaçaments on s'apliquin les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19». Pel conseller, el fet que l'obertura de les pistes d'esquí no hagi suposat un increment dels casos avala la possibilitat de mantenir un mínim d'activitat econòmica en aquest sector, «extremant les mesures».


Més finançament a diversos sectors

En la visita realitzada a la Seu d'Urgell, Tremosa també ha explicat que s'està treballant en l'assignació de noves subvencions per ajudar als sectors més afectats per la pròrroga del confinament municipal. La quantitat, però, encara no s'ha pogut concretar. S'espera que es pugui fer a partir d'aquest mateix dijous, quan hi ha prevista una reunió amb el vicepresident del Govern amb funcions de president, Pere Aragonès. Des del Govern s'està treballant per acabar de quantificar l'import necessari per poder afrontar les noves mesures restrictives, tenint en compte que ja es va passar de 10 a 15 milions d'euros en l'anterior pròrroga d'una setmana.

El conseller d'Empresa ha assegurat que la voluntat del Govern és la de dotar de «finançament addicional» a aquells sectors que quedin més afectats per la pròrroga de les restriccions sanitàries. Per exemplificar-ho, ha exposat el cas dels comerços: dels 114.000 establiments d'aquest tipus que hi ha a Catalunya, 110.000 continuen oberts de dilluns a divendres. «Combinar aquest fil d'activitat», diu Tremosa, «permet subvencionar de manera important» els sectors que han hagut de tancar. 


Comentaris

envia el comentari