El Govern deixa clar com serà la mobilitat a Catalunya els dies assenyalats de Nadal

Ho han assegurat aquest dijous la consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon

La consellera de Salut, Alba Vergés, en una roda de premsa
La consellera de Salut, Alba Vergés, en una imatge d'arxiu. | ACN

El Govern ha garantit aquest dijous que es permetrà la mobilitat arreu de Catalunya per reunir-se en els dies assenyalats de celebració de Nadal amb independència dels trams del pla desescalada. El pla de Nadal aprovat dimecres pel Procicat establia unes condicions per celebrar les festes però fixava que la mobilitat continuava depenent del tram en què es trobés Catalunya.

La mobilitat per tot Catalunya, garantida en totes les dates assenyalades de Nadal

La consellera de Salut, Alba Vergés, i el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, han deixat clar que les famílies es podran reunir encara que visquin en comarques diferents en els dies específics de celebració, tot i que en general s'estarà aplicant com a mínim un confinament comarcal de cap de setmana.

D'aquesta manera, estarà permès moure's lliurement en les dates assenyalades de Nadal que cauen en divendres, dissabte i diumenge, que és quan està en vigor el confinament municipal o comarcal: en concret els dies de Nadal, Sant Esteve i Cap d'Any (divendres 25 de desembre, dissabte 26 de desembre i divendres 1 de gener). La resta de dates assenyalades (24 i 31 de desembre; 5 i 6 de gener) cauen entre setmana i, per tant, no els afecta ja d'entrada el confinament local o comarcal de cap de setmana.

Catalunya no deixarà enrere els confinaments locals o comarcals fins, almenys, el 4 de gener

Després que aquest dijous s'hagi aprovat que Catalunya es quedarà almenys dues setmanes més a la fase 1 del pla de desescalada, s'ha endarrerit l'avenç a la fase 2 (confinaments comarcals) i a la fase 3 (lliure mobilitat entre regions que es trobin en la mateixa fase). D'aquesta forma, els confinaments municipals es mantindran almenys fins el cap de setmana del 19 i 20 de desembre. Com a molt aviat el 21 de desembre s'entraria en fase 2, que inclouria confinaments comarcals per als caps de setmana del 26 i 27 de desembre i del 2 i 3 de gener. Si no hi hagués mes retards, doncs, el primer cap de setmana de llibertat de moviments podria ser el del 9 i 10 de gener.


Comentaris

envia el comentari