Imatge d'una dona, vestida amb jersei blanc, en un balcó durant el confinament

El Govern de la Generalitat prepara un confinament perimetral per regions sanitàries

La mesura es decidirà aquest dijous

La segona onada del coronavirus segueix desbocada a Catalunya i el Govern té previst aplicar noves mesures per intentar frenar la corba de contagis. Segons detalla 'El Confidencial', la Generalitat prepara un confinament perimetral de les regions sanitàries més castigades pel coronavirus a partir d'aquest cap de setmana. Actualment, les zones amb pitjors dades epidemiològiques són: L'Hospitalet de Llobregat, Tarragona, Catalunya Central i Terres de l'Ebre. D'aquesta manera, en les regions sanitàries d'aquests territoris i d'altres que es puguin afegir no estarà permès entrar i sortir, exceptuant els casos que ordeni el Govern.

Tal com indica el citat mitjà, aquesta és la proposta que va fer Salut aquest dimarts a la tarda durant la reunió del Procicat, el comitè d'emergències de la Generalitat. El Govern veu amb bons ulls aquesta mesura a diferència d'un confinament per municipis, tal com han fet altres territoris com el País Basc.

D'altra banda, els comerços podrien continuar oberts, sense malmetre l'economia, i s'evitaria la mobilitat entre regions sanitàries. Cal recordar que durant la fase de la desescalada ja es van utilitzar les regions sanitàries per aplicar a diferents velocitats la tornada a la «nova normalitat».

En tot cas, sempre segons el digital, la decisió es prendrà aquest dijous 29 d'octubre i no entrarà en vigor fins al cap de setmana. La mesura, si s'acaba aplicant, s'unirà al toc de queda, de 22.00 hores a 06.00 hores, i el tancament de bars i restaurants. Només un canvi positiu de les dades epidemiològiques a Catalunya permetria un canvi menys restrictiu en totes aquestes mesures.

 

Greus xifres a Catalunya

Segons el secretari general de Salut, Marc Ramentol, el 80% dels llits de l'UCI a Catalunya estan ocupats i el 46% són per pacients amb Covid, que sumen 368 amb els d'aquest dimarts. També es van notificar 5.081 nous positius de coronavirus i 39 defuncions. A més, la tendència a l'alça no s'atura i el risc de rebrot se situa als 887 punts mentre que el risc de contagi va baixar una dècima i és d'1,52. Ara caldrà veure quines són les xifres d'aquest dimecres.