El Govern intervé una residència a Barcelona amb desenes de casos positius

En total hi ha 4 treballadors i 41 residents infectats per coronavirus

Pla general d'una activitat en grup a la residència d'avis de Solsona
Més brots en residències d'avis arreu de Catalunya   | CatalunyaDiari.cat

Nou brot descontrolat en una residència a Catalunya. En aquesta ocasió es tracta del Centre Residencial del Sagrat Cor de Jesús i dels Sants Àngels de Barcelona, que ha vist com gairebé mig centenar d'usuaris i treballadors s'han infectat de Covid-19. Un total de 45 persones (41 residents i 4 treballadors) s'han vist afectades per aquest brot, el que representa un 27,34% de la població que forma part del centre.

Davant d'aquesta situació, la Conselleria de Salut de la Generalitat ha decidit intervenir el centre aquest dimarts després de «detectar dificultats» per aplicar el pla de contingència per la pandèmia de coronavirus. L'objectiu d'aquesta intervenció, segons Salut, és «reconduir la situació detectada i prevenir nous brots». Per tal de dirigir i coordinar l'activitat asistencial de la residència, el Govern ha designat una nova entitat gestora: Residències Mutuam SLU. 

Segona intervenció en una residència en pocs dies

La decisió de Salut d'intervenir la residència del Sagrat Cor de Jesús de Barcelona és la mateixa que es va prendre diumenge passat amb un altre centre: el Sant Josep de Malpartit, al municipi d'Alpicat (Segrià). El brot al geriàtric es va detectar a finals de novembre del 2020 i, des d'aleshores, la transmissió del virus s'ha mantingut al centre en el qual han mort vuit residents per coronavirus. Actualment, hi ha catorze residents i quatre treballadors positius. 

Brot en una residència de l'Alt Empordà

Un altre brot descontrolat és el que estan patint a la residència Les Forques de Vilafant, a l'Alt Empordà. Des que es va detectar a principis de gener, el balanç d'aquest brot és 15 morts i 92 contagiats. D'aquests, 61 són residents –dels 67 que hi havia al centre- i 31 professionals, 14 dels quals ja s'han recuperat. Des del Departament de Salut asseguren que el centre està en procés de desaïllament des de la setmana passada i que, a hores d'ara, només queden set usuaris positius i set d'hospitalitzats. A tres dels residents positius se'ls sotmetrà a un test serològic ELISA per poder desaïllar-los.

Tres morts a la residència de Lladó

Pel que fa al brot a la residència Bona Vista de Lladó, ja hi ha hagut tres morts, hi ha una persona que es troba en l'etapa final de la vida i sis més que han requerit ingrés hospitalari. El brot ha afectat 45 persones, 34 dels quals són residents i 11 més professionals del centre d'una plantilla de 24. Els contagis han aparegut després de rebre la primera dosi de la vacuna. 


Comentaris

envia el comentari