Salut intervé en una residència que no ha deixat de sumar positius des de novembre

Actualment hi ha 18 persones infectades de Covid

Imatge d'arxiu d'un sanitari fent una prova PCR a una residència d'avis
Salut ha intervingut a la residència Sant Josep de Malpartit, al Segrià | ACN

El Departament de Salut va intervenir aquest diumenge la residència per a gent gran Sant Josep de Malpartit, al municipi d'Alpicat (Segrià), per fer front a la situació produïda a causa del brot de covid-19 que afecta el centre. L'Associació Benestar i Desenvolupament donarà provisionalment suport a la direcció de la residència amb l'objectiu de dur a terme un pla d'actuació que garanteixi que l'activitat assistencial es presta amb plenes garanties, segons han explicat des de Salut.

El brot al geriàtric es va detectar a finals de novembre del 2020 i, des d'aleshores, la transmissió del virus s'ha mantingut al centre en el qual han mort vuit residents per coronavirus. Actualment, hi ha catorze residents i quatre treballadors positius.

14 residents i quatre treballadors estan contagiats de coronavirus

El brot a la residència de Malpartit es va iniciar a finals de novembre de 2020, després d'un cribratge massiu per un professional positiu. Des de llavors, la transmissió del virus s’ha mantingut al centre i, actualment, la residència compta amb catorze residents i quatre treballadors positius. En aquests mesos, s'hi han registrat vuit morts per covid-19.

Des de l'inici del brot, tant la Delegació de residències del Departament de Salut com els tècnics de l'Agència de Salut Pública han realitzat visites continuades al centre i s'ha fet un seguiment de les mesures. Finalment, aquest diumenge Salut va adoptar la decisió d'afegir un nivell més a la intervenció amb el suport d'una entitat externa, per tal de posar fi al brot. Així, l'Associació Benestar i Desenvolupament donarà provisionalment suport a la direcció de la residència amb l'objectiu d'executar un pla d'actuació que garanteixi que l'activitat assistencial es presti amb les degudes garanties i que s'adoptin les mesures de control i prevenció necessàries per evitar possibles rebrots.

Catalunya rep 57.000 dosis de la vacuna

Per la seva banda, el Departament de Salut ha confirmat aquest dilluns que Catalunya ha rebut 57.000 dosis de la vacuna de Pfizer aquesta setmana. Gran part d’aquestes es destinaran a subministrar les segones dosis, encara que algunes d’elles serviran per vacunar a persones que no havien rebut la primera dosi.


Comentaris

envia el comentari