El Govern proposa limitar al 30% l'aforament en comerços i mercats ambulants

L'executiu no descarta recuperar la cita prèvia en alguns casos | El servei a domicili guanyarà més protagonisme que mai

La consellera Meritxell Budó i el vicepresident Pere Aragonès en una reunió del Govern.
El Govern ha plantejat als agents socials limitar a un aforament del 30% el comerç i els mercats ambulants | ACN

El Govern ha plantejat als agents socials i econòmics noves restriccions que afecten diversos sectors econòmics més enllà de la restauració. En concret, i segons ha pogut saber l'ACN de fonts coneixedores de les reunions, l'executiu ha posat sobre la taula imposar restriccions del 30% a l'aforament als comerços, la suspensió de congressos, convencions i fires, el tancament de sales de jocs i bingos o la limitació al 30% de l'aforament als mercats ambulants i les activitats esportives.

La restauració amb servei a domicili, classes virtuals i cita prèvia

A més, el pla de Salut inclou que la restauració només pugui oferir servei a domicili, amb els restaurants dels hotels restringits únicament als seus hostes. Com ja es va anunciar, es demana la virtualitat a totes les universitats. Segons les fonts consultades per l'ACN, la restricció als comerços s'aplicaria independentment de la seva superfície. En alguns casos concrets, apunten, fins i tot es podria reimposar el concepte de la cita prèvia.

El Govern ha indicat als agents socials i econòmics que les noves restriccions aniran acompanyades de mesures de compensació econòmica, tot i que aquestes no s'han concretat, segons apunten les mateixes fonts. D'acord amb aquestes fonts, les noves restriccions, que se sumen al tancament de bars i restaurants, tindran una durada de 15 dies i ja s'han aprovat al Procicat.

Nou objectiu: baixar la incidència a 100 

Les noves mesures arriben el dia que el risc de rebrot per covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba a 362,16, amb un increment de 23,67 punts en 24 hores, segons les dades actualitzades del Departament de Salut. La taxa de transmissió o velocitat de contagi, l'Rt, puja també lleugerament i arriba a 1,37.

Per la seva banda, el ministre Salvador Illa anunciava aquest dimarts quan podríem tornar a fer 'vida normal'. Parlant concretament del cas de Madrid, va confirmar que el nou objectiu era aconseguir baixar la incidència, no de 500 casos com s'havia establert en un principi, sinó com a mínim de 200, o fins i tot 100 o menys. 


Comentaris

envia el comentari