El Govern modifica el pla de desescalada que presentarà al Procicat: canvis en la restauració

Els bars i restaurants ampliarien el seu horari fins a la nou del vespre i podrien reobrir terrasses sense límit d'aforament

Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona
Els bars i restaurants podrien reobrir a partir de dilluns sense límit d'aforament en les seves terrasses. | Cedida

El pla de desescalada del Govern —filtrat durant la jornada d'ahir i que entre avui i demà hauria d'aprovar el Procicat— ha patit algunes modificacions després de la reunió del consell assessor del Procicat celebrada ahir al vespre. Així ho ha avançat a primera hora del matí el programa 'El món a RAC 1', que ha assegurat que, entre altres modificacions, els bars i restaurants podrien obrir terrasses sense cap límit i ampliant l'horari fins a les nou de la nit.

La trobada del consell assessor del Procicat, que va celebrar-se de manera telemàtica, va comprar amb l'assistència de la consellera de SalutAlba Vergés; els doctors Marc Ramentol –número 2 de Vergés– i Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública; el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès; la consellera de la Presidència, Meritxell Budó; el conseller d’Empresa, Ramon Tremosa; el conseller d’Interior, Miquel Sàmper; el conseller de Territori, Damià Calvet, i també el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló.

Bars i restaurants ampliarien horari

Segons RAC 1, la modificació més important de l'esborrany es donaria en el sector de la restauració, que en la primera fase del pla de desescalada —entre el 23 de novembre i el 7 de desembre— podria obrir de sis del matí a nou de la nit —ampliant l'horari inicial que fixava el tancament a les 17 hores—, eliminant el límit d'aforament en les terrasses —amb una distància de dos metres entre persones— i amb un límit del 30% en interiors, sempre amb la distància de seguretat.

Una altra de les modificacions seria l'aforament màxim en cinemes, teatres i sales de concert, que ara seria de 500 persones —el primer esborrany fixava 600—, sempre amb un topall del 50% de l'aforament total.

Esport i centres comercials, sense canvis

Les restriccions que afecten el món de l'esport i els centres comercials no pateixen modificacions respecte a l'esborrany que es va publicar ahir. D'aquesta manera, els centres comercials es mantindran tancats excepte els comerços de primera necessitat o els locals que tinguin accés directe des de la via pública.

D'altra banda, les instal·lacions a l'aire lliure reobriran al 50%, també les piscines encara que estiguin en recintes tancats. També es permetrà la pràctica esportiva federada no competitiva en equipaments a l'aire lliure. Les activitats, excepte les federades, es podran fer amb un màxim de 6 persones.


Comentaris

envia el comentari