Una parella caminant pel carrer amb mascareta

El Govern de Navarra anuncia el confinament perimetral de la comunitat foral durant quinze dies

Les dades de contagis de coronavirus van a l'alça

El Govern de Navarra ha decidit restringir l'entrada i sortida de la Comunitat foral als desplaçaments que no siguin motivats i també tancarà els bars i restaurants a partir del dijous i durant un període de 15 dies. Així ho ha anunciat la presidenta del Govern foral, María Chivite, en una roda de premsa en la qual ha explicat que s'ha decidit adoptar aquestes noves restriccions que són «dures» tenint en compte que «l'evolució de les dades de Covid-19 no és la que ens agradaria».

«Ens anticipem a les dues setmanes de termini que ens vam donar en les últimes mesures per a una millora brusca i molt més ràpida per a preservar el sistema la seva capacitat i evitar mals majors», ha subratllat Chivite, per a remarcar que l'Executiu foral no vol «esperar que sigui tard».

A més del confinament perimetral de la Comunitat foral i el tancament de bars i restaurants, el Govern de Navarra també ha decidit avançar el tancament a les 21 hores pràcticament en la totalitat dels establiments com a locals comercials al detall o grans superfícies, a més de totes les activitats esportives i culturals.

Quant al transport públic, es redueix al 50% la capacitat màxima en el transport urbà comarcal. I en l'àmbit privat, es restringeix les reunions a la unitat familiar i de convivència, exceptuant a les persones que viuen soles i a les quals necessitin especials cures especials o atencions.

 

Espanya registra 3.750 nous casos de Covid-19 i 217 defuncions

El Ministeri de Sanitat ha registrat 37.889 nous positius i 217 defuncions més per coronavirus a Espanya en relació amb el total de casos confirmats divendres passat, amb 33.992 defuncions totals des de l'inici de la pandèmia. Segons el darrer informe, des del març hi ha hagut 974.449 casos confirmats per proves diagnòstiques.

Madrid continua al capdavant en nombre de contagis i n’acumula 281.388 des de l'inici de l'episodi, tot i que en els darrers set dies n'ha registrat 12.845, xifra superada per Catalunya amb 14.714. Des del principi de la pandèmia el Principat n'acumula 176.860. El País Basc és la comunitat amb més positius en les últimes 24 hores

D'altra banda, la comunitat autònoma amb més diagnosticats l'últim dia és el País Basc amb 634 casos. La segueixen l'Aragó amb 476, Navarra amb 466, Galícia amb 397 i Madrid amb 354. A Catalunya se n'han diagnosticat 218.

Pel que fa a les morts, Sanitat xifra en 33.992 el total de morts per coronavirus arreu de l'Estat espanyol, 217 més que divendres. Segons l'últim informe del Ministeri, 459 s'han produït en la darrera setmana. D'aquestes, 86 s'han produït a Castella i Lleó, 71 a Andalusia i 67 a Madrid. A Catalunya n'hi ha hagut 5.