El vicepresident de la Generalitat, Pere Aragonès, en roda de premsa amb mascareta

El Govern destinarà 306 milions d'euros a un nou paquet d'ajuts per compensar les noves restriccions

Es destinarà als sectors més afectats per les restriccions anunciades aquest dijous

El Govern ha anunciat que destinarà 306 milions d'euros addicionals a un nou paquet d'ajuts econòmics per als sectors més afectats per les restriccions anunciades aquest dijous. Els diners, que provenen de l'augment del 0,2% del dèficit, inclouen una línia addicional de 50 MEUR per la restauració i l'estètica, que s'amplien també a l'oci nocturn, i que se sumen als 40 MEUR anunciats fa 15 dies.

Per la seva banda, el sector de la cultura rebrà 17,2 milions d'euros, i també s'obrirà una línia de 20 milions per les entitats d'educació en el lleure, i una de 10 milions pels clubs esportius federats. A més, el Govern destinarà 125 milions al reforç de l'atenció social, ampliant el pressupost de la renda garantida de ciutadania i fent aportacions addicionals al Banc d'Aliments i Creu Roja. Dins el paquet d'ajuts socials, el Govern social inclou també un reforç de les àrees bàsiques dels serveis socials, del contracte-programa de serveis socials i sensellarisme i el reforç dels serveis residencials amb un increment de l'aportació.

Ajuts pels sectors més afectats

Així les coses, es destinaran 26 MEUR als pressupostos per cobrir la totalitat dels ajuts al lloguer, i s'invertiran 12 MEUR en el lloguer durant dos anys per part de l'Agència de l'Habitatge d'aparthotels en desús per destinar-los a famílies desnonades. També hi haurà 2 milions per ajudar a la rehabilitació d'habitatges.

Per intentar compensar les mesures que entraran en vigor aquest divendres, la conselleria d'Empresa activarà dues línies d'ajuts per sectors que pateixen una caiguda d'activitat: 18 milions per al turisme i 13 milions per a la indústria i la promoció econòmica. El departament d'Agricultura preveu continuar amb la compra de producte fresc pel Banc dels Aliments per tal de compensar els productors que han vist com tornaven a tancar hotels, restaurants i bars, principals destins dels seus productes.

A banda d'aquests ajuts específics, hi haurà aportacions addicionals al transport públic (253 MEUR), que ja estaven previstes al fons extraordinari COVID per compensar la caiguda d'ingressos derivada de la reducció de la mobilitat.