El vicepresident Pere Aragonès i la consellera de Presidència, Meritxell Budó, anunciant noves restriccions

La decisió ha de ser imminent: El Govern treballa en nous ajuts per l'oci nocturn

Es negocien xifres d'entre 5.000 i 15.000 euros per empresa, segons Fecasarm

El Govern treballa en nous ajuts per al sector de l'oci nocturn, segons ha indicat Fecasarm. La patronal ha assistit aquest dijous a una reunió amb el Departament d'Empresa i Coneixement on se'ls ha exposat que «s'ampliaran» els ajuts rebuts fins ara.

En concret, segons indica l'entitat, les empreses de menys de deu treballadors, que fins ara han rebut 10.000 euros, podrien rebre un pagament de 5.000 euros més, i les de més de 10 persones en plantilla, que han accedit a ajuts de 20.000 euros, d'entre 10.000 i 15.000 més. Fonts del Departament han confirmat que es treballa en nous ajuts però han indicat que les negociacions encara no estan tancades, per la qual cosa han declinat donar-ne més detalls.

Confinament comarcal, més hores de bars i gimnasos al 30%

El Procicat ha aprovat aquest dijous passar del confinament municipal al comarcal a partir de dilluns, allargar la restauració una hora en els torns d'esmorzar i dinar i reobrir els gimnasos al 30%, amb sis persones en activitats grupals. A més, també ha decidit equiparar les llibreries als equipaments culturals, de forma que no estaran subjectes a les restriccions del comerç.

Així, podran obrir el cap de setmana i també ho faran tots els dies les que tinguin més de 400 metres quadrats. A més, en el primer curs dels graus universitaris es permetrà la docència teòrica presencial. La vigència de la nova resolució és de dues setmanes. Les altres mesures ara vigents es mantenen.

Així doncs, seguiran tancats els centres comercials i establiments de més de 400 metres quadrats. El comerç que no sigui essencial, en general, seguirà sense obrir els caps de setmana. A partir de dilluns queden fora d'aquestes restriccions les llibreries, que passen a considerar-se equipament cultural.