YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El Govern torna a obrir la veda: l’anunci d’última hora que afecta bars, discoteques i parcs infantils

La primera fase d'aquesta mesura va beneficiar més de 800 empreses

Dos persones brindant el primer dia de fase 1 en el territori valencià
Els establiments d'oci nocturn i parcs infantils privats rebran ajuts   | EFE

Mentre es continua lluitant per vèncer el coronavirus, el Govern intenta donar un cop de mà a alguns dels sectors més afectats per les mesures restrictives anticovid. Després d'anunciar línies d'ajuts al comerç, a la restauració, als centres d'estètica o als treballadors que es troben en un ERTO, entre d'altres, ara ha arribat el torn de l'oci nocturn i els parcs infantils.

La Generalitat ha anunciat aquest divendres la posada en marxa d'un paquet de 6 milions d'euros, que anirà destinat directament als establiments d'oci nocturn i els parcs infantils privats tancats per les restriccions decretades. En l'apartat de l'oci nocturn, la nova línia d'ajuts oferirà 5.000 a les empreses que compten amb menys de 10 treballadors i de 15.000 euros per aquelles que en tinguin deu o més. Pel que fa als parcs infantils privats, les ajudes seran de 6.000 euros per local.

Aquesta és la segona línia d'ajuts que reben aquests sectors, després dels 15 milions d'euros que es van oferir el novembre passat a més de 800 empreses. De fet, aquells establiments que hagin estat beneficiaris de la primera línia d'ajuts rebran un segon pagament de forma automàtica i sense necessitat de presentar una nova sol·licitud. Tots els negocis que no es van acollir a la primera línia, podran sol·licitar aquesta ajuda de forma telemàtica a través del Canal Empresa.

Qui s'hi podrà acollir?

Les bases per rebre aquestes ajudes, publicades aquest divendres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC), són les mateixes que les de l'anterior convocatòria, que es va anunciar el passat novembre. En aquest paquet d'ajuts s'hi podran acollir autònoms, microempreses i pimes dedicades a l'oci, com ara bars musicals, discoteques, sales de ball, sales de festa amb espectacles i concerts d'infància i joventut i karaokes, així com parcs infantils afectats per les mesures de tancament decretades pel Procicat.

Més de 800 beneficiaris a la primera línia

El passat mes de novembre, la Generalitat va posar en marxa una primera línia d'ajuts de 15 milions d'euros per al sector de l'oci nocturn i els parcs infantils. Segons les dades publicades aquest divendres pel Departament d'Empresa, en aquesta primera fase es van concedir 10.000 euros d'ajuda a un total de 651 establiments d'oci nocturn de menys de deu treballadors, mentre que a 124 locals de deu o més empleats se'ls farà arribar la subvenció de 20.000 euros. Pel que fa als parcs infantils privats, un total de 62 percebran una ajuda de 9.000 euros.


Comentaris

envia el comentari